NaszeAuto = koniec rabatów

mikxo

Fachowiec
Na pewno można zauważyć powrót na OtoMoto patologii, w postaci podawania cen uwzględniających dopłaty. Oczywiście w maksymalnej kwocie 40 000 PLN. Serio OtoMoto nie może wymusić jakoś żeby cena podana w ogłoszeniu była ceną, za którą można kupić samochód za gotówkę (to by przy okazji wyeliminowało praktykę, że podana cena dotyczy finansowanie przez dealera)?
Bo tak oto można samochód warty 250 000 wystawić za 50 000 zł*

*Cena uwzględnia: dotację z programu NaszEauto, sprzedaż aktualnego samochodu, nadgodziny z okresu 6 miesięcy, roczne świadczenie 800+ na troje dzieci, darowiznę od przypadkowej osoby spotkanej przed wejściem do salonu

vwir

Pionier e-mobilności
Jak ktoś widzi nieprzyzwoity wzrost cen to może kupić np. z DE, chyba że nasze dopłaty podbiły ceny w całej UE to już teoria grubymi nićmy szyta ;-)
Nowy? No to jeszcze musi przygotować +23% na VAT. Później może kiedyś w końcu dostanie zwrot 19% VATu z DE, ale niesmak pozostanie.

Esiak

Posiadacz elektryka
Nowy? No to jeszcze musi przygotować +23% na VAT. Później może kiedyś w końcu dostanie zwrot 19% VATu z DE, ale niesmak pozostanie.
myślę, że jak uda się załatwić dostawę na terenie Polski, to policzą Ci tylko wartość netto... ;)

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Obserwowałem Dacie Spring i tam były zniżki ok 14 tys, ok 145 sztuk aut było dostępnych od ręki. Teraz zostało 3 szt bez rabatu czyli po 97 tys. Tak więc nie sądzę żeby wycofali rabaty, pewno rabatowana pula się wyczerpała (auta z 2024?) a kolejna będzie pod koniec 2025 albo jak wcześniej poczują głód.
Chyba każdy rozumie i spodziewał się że dopłaty podbijają ceny a może inaczej mówiąc, demotywują do ich obniżania
No np ten?
Chyba że jest jakiś haczyk...

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
To jest oferta ok bo auto wszystko mające, włącznie z szybami tylnymi sterowanymi elektrycznie i media Nav 8 CCS. Takie były gdzieś po 78 chyba więc te 80 jest ok.

ihmoteb

Nowy na Forum
No i mam Dacie.... Hmmm dziwny lakier ma na dachu w tych rowkach.... Zauważyłem przy świetle w garażu będę się tam wybierał bardzo szybko 1000040437.jpg1000040438.jpg

solik

Pionier e-mobilności
Czy tylko ja widzę, że wraz z odpaleniem programu 3 lutego wszystkie salony wycofały tak duże zniżki jakie były jeszcze w styczniu 2025?

firmy wykupily lezaki nawet z 2023 np bmw i4, mercedesy np eqe

w wynajmach posucha, nie ma ICE, nie ma EV

nabrU

Moderator
No i mam Dacie....

I nie chwalisz się zdjęciem całego samochodu (podpisu też nie uzupełniasz) tylko jakieś rynienki na dachu pokazujesz, ehhh ;)