Ironeska

Fachowiec
Pytanie takie banalne.
Jak długo się czeka na odpowiedź na pytanie zadane przez "formularz kontaktowy" ??
Albo może jest jakiś inny szybszy kontakt nie licząc telefonu ?

piotras24

Zadomawiam się
Pytanie takie banalne.
Jak długo się czeka na odpowiedź na pytanie zadane przez "formularz kontaktowy" ??
Albo może jest jakiś inny szybszy kontakt nie licząc telefonu ?
Jak napisałem w czwartek wieczorem to dostałem odpowiedź w poniedziałek.

Inna sprawa jest taka, że nic mi ta odpowiedź nie dała. Zapytałem sie jak obliczyć dochód w przypadku PIT 37+PIT28 i tak mi odpisali:

W przypadku osób rozliczających się wspólnie z małżonkiem: w punkcie 1.A i 1.B w polu Wartość dochodu należy wpisać kwotę wyliczoną dla Wnioskodawcy i współmałżonka odrębnie. Kwota wyliczona w polu 1.C musi być zgodna z kwotą w pozycji „Podstawa obliczania podatku” z PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39, PIT-CFC, PIT-40A za rok poprzedzający rok złożenia wniosku, lub w przypadku złożenia wniosku przed rozliczeniem PIT za rok poprzedzający rok złożenia wniosku należy wpisać dochód wskazany w ww. dokumentach z przedostatniego roku kalendarzowego poprzedzającego rok złożenia wniosku o udzielenie wsparcia.

krzyss

Pionier e-mobilności

Inna sprawa jest taka, że nic mi ta odpowiedź nie dała. Zapytałem sie jak obliczyć dochód w przypadku PIT 37+PIT28 i tak mi odpisali:

W przypadku osób rozliczających się wspólnie z małżonkiem: w punkcie 1.A i 1.B w polu Wartość dochodu należy wpisać kwotę wyliczoną dla Wnioskodawcy i współmałżonka odrębnie. Kwota wyliczona w polu 1.C musi być zgodna z kwotą w pozycji „Podstawa obliczania podatku” z PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39, PIT-CFC, PIT-40A za rok poprzedzający rok złożenia wniosku, lub w przypadku złożenia wniosku przed rozliczeniem PIT za rok poprzedzający rok złożenia wniosku należy wpisać dochód wskazany w ww. dokumentach z przedostatniego roku kalendarzowego poprzedzającego rok złożenia wniosku o udzielenie wsparcia.
Pit28 to z najmu ? To nie wchodzi w dochod ogolny.

Ironeska

Fachowiec

Pierwsze zapytanie wysłałem 2 kwietnia i do tej pory nie dostalem odpowiedzi.
Wczoraj ponownie wysłałem zapytanie ciekawe czy ktoś raczy odpowiedzieć

Harmonista

Nowy na Forum
Dostałem kolejny e-mail z prośbą o aktualizację wniosku:
"Wniosek został zwrócony do korekty z powodu:zmiany wzoru wniosku i umowy o udzielenie wsparcia, dzięki której OOW (Wnioskodawca) ma do wyboru dwie formy zabezpieczenia warunków umowy tj. cesja praw z polisy AC lub weksel in blanco wraz z deklaracją wekslową (zgodnie ze zmienionymi warunkami umowy w § 4 ust.1)."

Jaką formę wybieracie przy zakupie auta za gotówkę?