Jak napisałem w czwartek wieczorem to dostałem odpowiedź w poniedziałek.Pytanie takie banalne.
Jak długo się czeka na odpowiedź na pytanie zadane przez "formularz kontaktowy" ??
Albo może jest jakiś inny szybszy kontakt nie licząc telefonu ?
Mam tak samo. Odpowiedzi mimo, że dość szybkie to bardzo luźno związane z pytaniami XDInna sprawa jest taka, że nic mi ta odpowiedź nie dała.
Pit28 to z najmu ? To nie wchodzi w dochod ogolny.Jak napisałem w czwartek wieczorem to dostałem odpowiedź w poniedziałek.
Inna sprawa jest taka, że nic mi ta odpowiedź nie dała. Zapytałem sie jak obliczyć dochód w przypadku PIT 37+PIT28 i tak mi odpisali:
W przypadku osób rozliczających się wspólnie z małżonkiem: w punkcie 1.A i 1.B w polu Wartość dochodu należy wpisać kwotę wyliczoną dla Wnioskodawcy i współmałżonka odrębnie. Kwota wyliczona w polu 1.C musi być zgodna z kwotą w pozycji „Podstawa obliczania podatku” z PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39, PIT-CFC, PIT-40A za rok poprzedzający rok złożenia wniosku, lub w przypadku złożenia wniosku przed rozliczeniem PIT za rok poprzedzający rok złożenia wniosku należy wpisać dochód wskazany w ww. dokumentach z przedostatniego roku kalendarzowego poprzedzającego rok złożenia wniosku o udzielenie wsparcia.
Chodzi o wybór PKW wg którego rocznika wpiszesz. Są PKD które w 2007 i 2005 miały zmieniane nr lub dopisywane literę.pewnie głupie pytanie
we wniosku jest do zaznaczenia PKD2007 lub PKD2025 - o co chodzi ? co zaznaczacie ? dzieki
czyli jak w CEIDG jest 2007 to tak wpisać we wniosku ?Chodzi o wybór PKW wg którego rocznika wpiszesz. Są PKD które w 2007 i 2005 miały zmieniane nr lub dopisywane literę.
Jak napisałem w czwartek wieczorem to dostałem odpowiedź w poniedziałek.
Ja znalazłem klasyfikację z 2007 i 2005 porównałem z moim przeważającym i wybrałem odpowiednie.czyli jak w CEIDG jest 2007 to tak wpisać we wniosku ?