LPGczyEV

Zadomawiam się
W niedzielę dopiero żona wypełniła ten wniosek, mamy numer NE/004647, jeśli kogoś interesuje ile zostało złożonych dotąd.
Podobne liczby padają na Globenergia
"w ramach programu złożono ponad 4 tysiące wniosków, zatwierdzono ich 116, ale nie wypłacono… ani złotówki"

BartekEM

Nowy na Forum
Podobne liczby padają na Globenergia
"w ramach programu złożono ponad 4 tysiące wniosków, zatwierdzono ich 116, ale nie wypłacono… ani złotówki"
Na dziś jest około 4850 i dziennie dochodzi około 50 kolejnych. Kasy wystarczy dla wszystkich i jeszcze miliard zostanie...

Pedr

Posiadacz elektryka
Na dziś jest około 4850 i dziennie dochodzi około 50 kolejnych. Kasy wystarczy dla wszystkich i jeszcze miliard zostanie...
W porównaniu do Mój Elektryk, to sytuacja komfortowa. Ja kupowałem szybko na koniec roku 2023 bo wszyscy mówili, że środki są na wyczerpaniu, a program nie będzie kontynuowany od nowego roku. O okresie oczekiwania na przelew nawet nie wspomnę.

LPGczyEV

Zadomawiam się
Spokojnie, minister Szyszko ma na to patent. szkoły przejedzą każdą ilość dopłat.

CzerwonyZajc

Zadomawiam się
a ktokolwiek sie godzi na to?
RCI w Renault. Ja mam polisę AC z dwoma cesjami. Na NFOŚ i RCI Bank. Umowa jest na kredyt, ale podejrzewam, że przy leasingu będzie podobnie.
Śmieszne, że jest wpis, a ja jeszcze nawet wniosku nie złożyłem (samochód odebrany przedwczoraj i czekam na twardy dowód).

zurkow

Nowy na Forum
RCI w Renault. Ja mam polisę AC z dwoma cesjami. Na NFOŚ i RCI Bank. Umowa jest na kredyt, ale podejrzewam, że przy leasingu będzie podobnie.
Śmieszne, że jest wpis, a ja jeszcze nawet wniosku nie złożyłem (samochód odebrany przedwczoraj i czekam na twardy dowód).
Czy masz kredyt easy box?
Czy cesja AC do NFOSiGW jest jakoś ograniczona do wartości?
Czy mozna była zrobić aneks do ubezpieczenia i dopisać NFOSiGW po zaakceptowaniu wniosku?

CzerwonyZajc

Zadomawiam się
Nie wiem jak ten mój kredyt się nazywa. Kredyt w salonie Renault/Dacia. Ja kupowałem Dacię, ale obsługują w kredytach te same osoby i ten sam bank jest.
Nie ma ograniczeń wartości, ani dla RCI ani dla NFOŚ - gołe wpisy jeden po drugim, że posiadają cesję. Ale podobnie jest przy normalnym kredycie. Też nie ma nigdy sumy, bo wartość długu się zmienia. Każdy zaspokaja z polisy należne mu pieniądze i może nawet coś dla Ciebie jeszcze skapnie.
Nie pytałem o aneks. Spytałem przed ubezpieczeniem i zostało to wpisane od razu do umowy ubezpieczeniowej. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, bo jeszcze nawet wniosku nie złożyłem. Zobaczymy, czy NFOŚ to zaakceptuje. Ale w sumie dlaczego miałby nie.