I dlatego niektore wnioski są przetwarzane po kilka razy. Nic dziwnego, że to tle trwa. Ja kompletowałem wniosek ponad miesiąc od 1 kwietnia. 4 maja dostałem twardy dowód i dopiero wtedy podpisałem wniosek i wysłałem do NFOŚ. Składanie wniosków z pozwoleniem czsowym to kombinowanie z zajmowaniem kolejki i wydłużanie. Takie wnioski powinny by odrzucane i wskakiwać na koniec kolejki to by skończyło się kombinowanie. Dobrze, że niektórzy nie składali 3 lutego na starcie programu pustych wnisoków do zajęcia kolejki.Po odbiorze dowodu rejestracyjnego - do podpisania umowy musisz mieć twardy dowód, ale niektórzy zgłaszali z miękkim, a później uzupełniali wniosek (czy to przejdzie - HGW). Weksel dopiero po podpisaniu umowy.
czyli po akceptacji wniosku dostarczam zabezpieczenie (np. weksel) i to koniec (czekam na wyplate)?Z chwilą akceptacji zabezpieczeń, wniosek staje się umową.
To będą się musieli nieźle spinać przy następnych wnioskach, żeby się wyrobićCoś się rusza, okolice wniosku nr 280, właśnie dostałem informację o zaakceptowaniu formalnym. Dokładnie 54 dni (na 60 max) od złożenia![]()
Ogólnie nie ma się co stresować. Weźcie pod uwagę, że Fundusz ma kilka innych olbrzymich programów jak Czyste Powietrze czy Mój Prąd i tam przetwarza o wiele więcej wniosków.To będą się musieli nieźle spinać przy następnych wnioskach, żeby się wyrobić![]()
Mozesz napisac jeszcze raz, skladając czynny żal za poprzednie faux pas.Po dwóch miesiącach i dwóch tygodniach od złożenia wniosku (który cały czas figurował jako "zarejestrowany w funduszu") napisałem przez formularz kontaktowy zapytanie dlaczego mój wniosek nie jest procedowany... Uważacie, że wykazałem się wystarczającą cierpliwością? A może teraz za karę zostanę przesunięty na koniec kolejki?
Mój wniosek jest z tych prawidłowo złożonych i nie wymaga uzupełnienia.A może na poczatek warto zajrzeć do regulaminu naszEauto? Przecież tam jasno sa okreslone terminy, ale jest też zatrzeżenie: terminy rozpatrywania wniosków przez NFOŚiGW mają charakter instrukcyjny i dotyczą jedynie wniosków prawidłowo złożonych, niewymagających uzupełnienia. Naruszenie tych terminów przez NFOŚiGW nie stanowi podstawy do roszczeń ze strony Wnioskodawcy.
W skrócie:
1. terminy dotyczą tylko wniosków prawidłowo złożonych i niewymagających uzupełnienia.
2. Fundusz może te terminy naruszać, a wnioskodawca nie może się o te naruszenia czepiać.