Dzięki za wyjaśnienie.
Z tego co pamiętam, to w moim przypadku, wniosek byl składany z decyzja o wyrejestrowaniu ze względu na demontaż i przeszło bez problemu. W moim urzedzie też rozkładali ręce w sprawie tego wymogu „złomowania".Ale przecież to się nie nazywa złomowanie tylko demontaż. I stacja demontaży nie wystawia zaświadczenia o złomowaniu a zaświadczenie o demontażu (https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20220001850 - strona 3 PDFa)
Dlatego nie wydaje mi się, że jakiś urzędnik w decyzji o wyrejestrowaniu wpisze że nastąpiło z powodu "zezłomowania". Raczej wpisze że z powodu "demontażu". Ktoś już to przechodził? Czy NFOŚiGW się nie czepiał? A może jednak urzędy wpisują jako powód wyrejestrowania
na fakturze ze stellantisa masz osobno wykazane pozycje dotyczące opłaty wstępnej oraz opłaty rejestracyjnej i coś tam jeszcze 12 zł za zarządzanie opłatami, to nie jest sumowane w jedną pozycjęCześć,
słuchajcie czy ktoś z Was podpisywał najem w Stelantis i uzyskał już akceptację dotacji w naszeauto?
Pytam ponieważ staram się aby na jedej fakturze była tylko opłata wstępna na podstawie której jest liczona refundacja.
Niestety prawdopodobnie w moim przypadku salon nie chcę iść na współpracę i proponuję fakturę która składa się z opłaty wstępnej oraz kosztów rejestracji...
Czy możecie się podzielić Waszymi doświadczeniami w tym obszarze?
Pozdrawiam
Ja czekam od 10 kwietnia, wniosek nie ruszony i ma numer 26694 miesiące to za długo. Napisz maila, mogło utknąć przy aktualizacji wniosku o możliwość cesji z polisy, jak u mnie.
Czy Ty miałeś właśnie taką fakturę?na fakturze ze stellantisa masz osobno wykazane pozycje dotyczące opłaty wstępnej oraz opłaty rejestracyjnej i coś tam jeszcze 12 zł za zarządzanie opłatami, to nie jest sumowane w jedną pozycję
1. OC od rejestracji auta na rok (kolejna polisa po roku)z cyklu głupie pytania:
"pojazd elektryczny objęty dofinansowaniem musi być ubezpieczony od uszkodzeń,
zniszczeń oraz utraty na skutek zderzeń, kolizji, zdarzeń losowych, uszkodzeń przez
osoby trzecie oraz kradzieży, w tym polisą OC oraz AC (autocasco), co najmniej od
dnia złożenia wniosku o udzielenie wsparcia do dnia upływu okresu trwałości"
czyli że polisa OC/AC powinna być wystawiona od razu na dwa lata a nie na rok?!