Czy Ty miałeś właśnie taką fakturę?na fakturze ze stellantisa masz osobno wykazane pozycje dotyczące opłaty wstępnej oraz opłaty rejestracyjnej i coś tam jeszcze 12 zł za zarządzanie opłatami, to nie jest sumowane w jedną pozycję
Wnioski tak. Ale auto odebrać najpóźniej do 31.03.2026Jeśli w ogóle jakieś ciśnienie będzie (w co osobiście wątpię), to przy 17% zarezerwowanych środków nie ma szans, aby pieniądze wyczerpały się przed końcem programu. Sianie fermentu jest zatem nieuzasadnione, bo 17% mamy po 6 miesiącach, a zostało ledwie 8. Dodatkowo należy pamiętać, że w tych kilkunastu % jest jeszcze sporo wniosków sprzed lutego 2026.
Jedynym problemem, jaki mamy, jest sposób działania NFOŚ - czyli katastrofalne działanie tej instytucji.
Wnioski można składać do końca kwietnia 2026, nie końca marca (chyba że wcześniej jakimś cudem środki się skończą).
Jest tu jakiś prawnik? Z chęcią podpisałbym się pod czymś takim 😀. Można by to było wtedy równolegle efektem masy zgłosić na skrzynki odbiorcze do różnych mediów.Zgadza się, bo nawet sami wskazują w regulaminie programu okres wydatkowania środków - 31.08.2026 r. Dlatego też napisałem, że problem mamy z instytucją odpowiedzialną za program, która działa po prostu źle. Jeśli m.in. wypłacanie nadal będzie tak opieszałe, zasadnym może stać się np. nawet pismo lub inny monit do ministerstwa (albo jeszcze wyżej, bo być może jakie ministerstwo, takie jego instytucje) choćby od redakcji Elektrowozu albo i innych związanych z branżą mediów, że jeśli NFOŚ będzie nadal działać w takim tempie, to ani nie wykorzystamy środków, które mamy przeznaczone na EV, ani nawet ci którzy programem zachęceni już EV kupili mogą nic nie dostać, co oczywiście wpadnie na konto rządzących.
mam taką fakturę wniosku jeszcze nie składałem, ale chyba wiedzą co robią bo mają dziesiątki dotacji w toku, na FV jest kilka pozycji osobno wyznaczonychCzy Ty miałeś właśnie taką fakturę?
Czy składałeś wniosek z taką faktura i został zaakceptowany?
(*) kto ku*wa kupuje te elektryki, ja się pytam?! Jak tak dalej pójdzie, ładowarek nam zabraknie![]()
Wydaje mi się, że ten rząd upadnie przez takie rzeczy. Na każdym kroku jest paraliż państwa. Ostatnio w rządowej propagandzie widziałem szczucie na jakiegoś pisowca, że za bardzo rozdawał kasę z UE na dotacje. I wcześniej się na to lapałem. A dziś myślę, że lepiej dać 98% uczciwym i 2% oszustom, niż nie dawać wcale (bo póki co ile % dostało kasę, jeden, dwa?).Ja czekam od 10 kwietnia, wniosek nie ruszony i ma numer 2669