daniel

Señor Meme Officer
Przypomnę że podawanie danych z jednego badania mija się z celem... błędy się zdarzają...
To nie był błąd. Zapakowali Golfa ile się legalnie dało, a potem pojechali na taki swoisty "track day" na torze, gdzie jedynym ograniczeniem było "road legal speed". No i wyszło, że opony się mocno zużywają. Przyrównali to do najczystszego ICE, bo benzyna z GPF i napisali, że zanieczyszczenia z opon są 1000 razy większe niż z silnika.

Na podobnej zasadzie nie chciano wprowadzić LEDowych sygnalizatorów, bo wydzielają mniej ciepła. I co się stanie jak zamarzną zimą? To że działają bez problemu przez większość roku i zużywają o wiele mniej energii, a do tego nie trzeba non stop jeździć i wymieniać żarówek jakoś nie wystarczało, żeby przekonać nieprzekonanych.

Last edited:

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Opcje są dwie:
Ruski troll - pisze na zlecenie kremla.
Nie no na zlecenie Kremla pisząc Ci co bagatelizują problem z zanieczyszczeniami ze ścieranych opon. Obecnie produkowane opony korzystaja z produktów petrochemicznych a więc ropy naftowej i ruskim trolom zalezy by tak pozostało

p.s. Mam pytanie, czy są tu ludzie którzy poważnie traktują pomysł ze ktoś moze na jakimś niszowym forum pisać na "zlecenie Kremla" czy moze jednak większość jak czyta coś takiego to pęka ze śmiechu jak ja?

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Jakby UE wprowadziła zakaz produkcji obecnych opon i nakazała zastąpienie ich jakimś bardziej eokologicznym materiałem, to byś się cieszył czy krytykował taki pomysł? :)
Zależy czym i zależy jakim kosztem.

No ale ze nie chce wyjść na ruskiego trola to oficjalnie twierdzę ze należy to zrobic jak najszybciej bez względu na koszty bo trzeba odchodzić od ropy naftowej, każdy kto mysli inaczej to ruski trol :p

kalotz

Zadomawiam się
a tymczasem chiny sa największym na świecie rynkiem samochodów elektrycznych także wymyślaj sensowniejsze bzdury
A zdajesz sobie sprawę geniuszu ile ludzi tam żyje?!🤦‍♂️🤣Mogą mieć i 20 milionów to i tak garstka w porównaniu ze spalinowcami i dochodzi do tego jeszcze ładowanie ich węglem, kto tu jest trolem...

Olecki

Pionier e-mobilności
A zdajesz sobie sprawę geniuszu ile ludzi tam żyje?!🤦‍♂️🤣Mogą mieć i 20 milionów to i tak garstka w porównaniu ze spalinowcami i dochodzi do tego jeszcze ładowanie ich węglem, kto tu jest trolem...
To poczytaj sobie ile procentowo wynosi tam sprzedaż BEV a nie zaczynasz od trolowania (hint: tylko Norwegia ma więcej).

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Screenshot_20231106_171944_Chrome.jpg
Jak widać mix nam coraz lepiej idzie, nawet w pochmurny listopadowy dzień.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ch z tą gumą z opon,. co, drugi dzień wywalam worki plastiku z opakowań żarcia, picia itp itd...
Niekore instrukcje do jakiegoś prostego badziewia są jak encyklopedia. Ale co paradoksalne i wręcz glupie, to, sam sposób użytkowania to strona a o utylizacji jest ich czasem z dziesięć. To że, to papier i tusz , klej itd to już nieważne...

Zarcie, mięcho, ciuchy to pochłania i wytwarza syf, a promilem jest to o czym tu się pisze w elektrykach - klocki i opony
Moja Szanowna.. ma z 50 par butów i wszystkie z racji dużej rotacji jak nowe.
I teraz pytanie dla interlokutora przed maturą z matematyki : czy suma ścierania wszystkich jest większa od poziomu tego zjawiska gdyby zdzierała jedną parę?

A żona się pyta czy po jej śmieci, ekologiczniej będzie oddać te buciory do Caritasu czy wywalić na śmietnik? Wywalone nie będą siać odpadow w wyniku tarcia
O ekologiczność kremacji w porownaniu z pochówkiem w calosci, nie pytam i mam nadzieje że karawan będzie elektryczny.
Co za, durny post mi wyszedł, prawie jak caly ten wątek :)