cooler

Pionier e-mobilności
Elektryki to jednak bezpieczne auta, bateria kolejny raz ratuje życie.
Jestem w szoku, oczywiście musieli wyciąć słupki bo drzwi pewnie totalnie zniszczone, ale wnętrze nienaruszone!!!
Coś pięknego, z inżynierskiego punktu widzenia orgazm! Cała energia rozproszona tam gdzie zaprojektowane, brak przodu i tyłu, ale kabina jak z fabryki.

cooler

Pionier e-mobilności

kalotz

Zadomawiam się
No to w takim razie muszę swoje osiągnięcie tam wpisać, max 4,6l/100km z 4 osobami i bagażami No chyba że te cyferki nie były liczone w litrach na 100 kilometrów🤔 Na szczęście zapisałem dane początkowe i końcowe: od dostępnych 314 km zasięgu po 254km zostało zasiegu 80km na kompie, przy 50 litrowym baku. Nie wiem czy z tych danych da się obliczyć spalanie litów na 100 km...

Michal

Moderator
Miałem kia cee'd 1.6 Pb 133 KM - takie samo auto - i nigdy nie schodził ze spalaniem poniżej 6L/100km ze wskazań komputera, a te przekłamywały o 0,5 L/100km. Autostrada 7-8L ze wskazań, jadąc 120 kmh, miasto 8-9 L.
Pierd..lisz pan kocopoły.

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
No to w takim razie muszę swoje osiągnięcie tam wpisać, max 4,6l/100km z 4 osobami i bagażami No chyba że te cyferki nie były liczone w litrach na 100 kilometrów🤔 Na szczęście zapisałem dane początkowe i końcowe: od dostępnych 314 km zasięgu po 254km zostało zasiegu 80km na kompie, przy 50 litrowym baku. Nie wiem czy z tych danych da się obliczyć spalanie litów na 100 km...
Jakbyś jechał z 6 osobami pod wiatr to przestałby spalać i zaczął produkować, ale nie mów o tym głośno, bo właściciele elektryków będą ciebie nienawidzili.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tam są średnie wartości spalania, sam jak miałem ICEV to prowadziłem tam swoje statystyki.

Teraz pozostaje mi Excel.

slaveq

Pionier e-mobilności
jak ktoś chce prawdziwe spalanie + koszty ICE to ja przez lata używałem fuelio. Najciekawsze z tego były koszty dodatkowe które potrafiły przekraczać 50% kosztu przejechanego kilometra.

W sumie teraz to ubezpieczenie+koszty utrzymania przekraczają u mnie pewnie już 90% kosztów przejechania kilometra ale jednak wolę tak :).