cooler

Pionier e-mobilności
Ale my się z Tobą już dawno zgodziliśmy się :) EV mają same wady, do niczego się nie nadają, diesle są super i oczyszczają środowisko :)
Kopiesz leżącego?
1.9TDi rządzi!
Niestety mało już jest tych silników, dlatego niektórzy z nas, choć nam wstyd, musieli kupić EV, mnie żona zmusiła bo to dusigrosz. Kazała generować koszty, a EV można generować większe. I tak się męczę :)

gqx

Nowy na Forum
Ale my się z Tobą już dawno zgodziliśmy się :) EV mają same wady, do niczego się nie nadają, diesle są super i oczyszczają środowisko :)
Kopiesz leżącego?
1.9TDi rządzi!
Niestety mało już jest tych silników, dlatego niektórzy z nas, choć nam wstyd, musieli kupić EV, mnie żona zmusiła bo to dusigrosz. Kazała generować koszty, a EV można generować większe. I tak się męczę :)
Po co tyle sarkazmu. Bądźcie poprostu świadomi wad waszych kochanych elektryków

Kuba K.

Posiadacz elektryka
A czy Ty jesteś swiadomy wad swoich ukochanych ICE ze prowadzisz taka edukacyjna krucjatę ?

cooler

Pionier e-mobilności
Ale kogo ty edukujesz?

Myślisz że każdy z nas przypadkiem znalazł pod kamieniem 200-300 tys PLN i rzutkami losował na tarczy czy kupi premium ICE czy EV?

Nie uważasz że najwięcej o wadach EV wiedzą ich właściciele? Ze względu iż na tym forum większość właścicieli Tesli to inżynierowie, uważasz że oni wiedzą mniej o zagadnieniach produkcji i użytkowania niż ty?
Pycha kroczy przed upadkiem...

cooler

Pionier e-mobilności
A to swojej M3 nie dostałeś od bezdomnego?...
A jak! Zmusił mnie żebym go od niego zabrał bo sam powiedział że już nie da rady, tak znienawidził ten samochód... Palił się na każdych światłach i co chwila stawał z braku prądu...
Broniłem się ale żona dusigrosz mnie zmusiła żebym jednak wziął ... Inaczej dalej bym jeździł swoim wielkim 2.2 tonowym 300 konnym 3.5 V6 :(
Uwielbiam sponsorować orków i allahu akbary i nie mogę się doczekać kiedy dzięki kasie z mego paliwa obydwie nacje wylądują w tak bardzo znienawidzonym przez niektórych z forów GW moim kraju :)

cooler

Pionier e-mobilności
Ja jestem, ciekawe czy wy jesteście, trzeba być obiektywnym
Nie jesteśmy. Wywaliliśmy po prawie 300-700tys na nowość i nie mamy zamiaru słuchać od wielbiciela smrodu na ulicach jak bardzo żałuje NASZYCH pieniędzy.
Ba, podejrzewam że gdyby EV nie były eko i były by dużo droższe w eksploatacji niż są, i tak część z nas by kupiła dla technologii i osiągów.

Tak że ten, edukuj nas dalej, już widzę jak wszyscy pędzymy zezłomować nasze EV i zasuwamy do "Auto za Tysiak" kupić passata 1.9TDi bo to jest ekologiczna, SPRAWDZONA i bezproblemowa technologia. Trzymajmy się tego co znamy, aby nie denerwować orków i allahu akbarów.

Muszę Ci przyznać że jesteś skutecznym trolem jak na tak słabą wartość rubla :) Masz płacone w karnistrach ropy zapierdzielonej z czołgów które dzięki temu nie działają? Odpisz 2 razy takim samym postem jeżeli Twój oficer prowadzący trzyma Cię na muszce, to dalej będziemy pomagać Ci prowadzić ten wątek, za ten brak ropy w czołgach pomożemy Ci przeżyć.

Beep21

Posiadacz elektryka
A wiesz że to w sumie argument z tyłka i mocno na siłę? Wiesz że dokładnie taką samą wadę mają ICE ? :D Nowe ICE + poważniejsza szkoda = szkoda całkowita. Nie wierzysz? Zobacz sobie strony typu Copart gdzie są wystawiane 1-2 letnie ICE z w sumie z niewielkimi szkodami a dostały całkę

Żebyś dużo szukać nie musiał zarzucam przykład, Audi A4 rok 2022 https://www.copart.com/lot/45293253/salvage-2022-audi-a4-premium-plus-45-md-baltimore, uszkodzenia które u nas w sumie by były klasyfikowane jako lekko uderzony, a szkoda określona przez ubezpieczyciela jako całka - "AUDI A4 PREMIUM, which has a MD - CERT OF SALVAGE < 75% DAMAGE"

Mam też przykład z ubiegłego roku dotyczący mojego ICE (auto wtedy 4 letnie) - gość wjechał mi w tył i wepchał na przeszkodę z przodu, uszkodzenia w zasadzie niewielkie, głównie głębokie rysy na zderzaku tylnim i przednim. Naprawa w ASO, wymiana obu zderzaków + lakierowanie + jakieś tam plastikowe bzdety i faktura wyszła na 1/3 wartości auta a to tylko głupi Opel :D Jakby poszły reflektory (matrix led) + coś pod zderzakami to już pewnie całka.

I żeby nie było że zmyślam - mówię o takich uszkodzeniach,

Tył:
1682762050291.png

Przód:
1682762196542.png

Last edited: