Nie takie ekologiczne EV!

Beep21

Fachowiec
Na prawdę jesteś tak ograniczony że nie pojmujesz pewnych rzeczy? Szkód spowodowanych wydobyciem ropy naftowej nie cofniesz, zanim te Twoje "dziesiątki milionów" zużytych baterii trafią na rynek to minie kilkanaście dobrych lat, technologia w tym czasie mocno się rozwinie a i firm specjalizujących się w odzysku cennych surowców przybędzie.

Dawaj co tam masz jeszcze za głupoty na swojej liście?

PS. wiesz że trochę źle trafiłeś? Jak chcesz poklasku z tymi hasłami które tu wygłaszasz to idź na forum spiders web albo innego czegoś - tam będziesz miał rzeszę fanów która będzie Ci przyklaskiwać. Tu raczej nikogo nie ruszają Twoje wywody :D

PabloPN

Zadomawiam się
Raczej gówno news... the telegraph jest jak onet.pl... wszystko tam przeczytasz ale napewno nie mogą być opiniotwórcze... w żadnym wypadku...
Radze poszukać tematów z hasłem paszport dla akumulatorów, recykling itp.... i najlepiej na strona profesjonalnych... branżowych... nie składanych przez gówno dziennikarzy opłacanych za kliknięcia...
I teraz skup się... skoro w tych bateriach jest tyle cennych i rzadkich pierwiastków to gwarantuje ci że ślad po nich nie zostanie... producenci samochodów też to widzą i przygotowywane są lub wręcz są już gotowe programy odzyskiwania ponownego i wykorzystywania baterii... ale to trzeba zainteresować się tematem a nie pitolić farmazony... na początku myślałem że faktycznie nie wiesz... ale teraz widzę że musisz mieć strasznie słabe i nudne życie skoro uwagi musisz szukać na forum... anoninowo... wśród obcych ludzi rzucając kontrowersyjne hasła...

P.S. rodzice jeszcze nie wołają żebyś zgasił światło i poszedł już spać? 🤣😅😅🤣

nabrU

Pionier e-mobilności
POza tym sprobujcie przejechać nienaładowanym elektrykiem podczas awarii prądu z powodu chocby zerwaniu, zalaniu, spaleniu linii energetycznych. Stacje paliw mają jeszcze jakieś rezerwy

Ah jak ja lubię kontrować takie posty 😁
Własna fotka z sytuacji gdy we wrześniu 2021 brakowało paliw w UK (pewnie słyszeliście) a ja w tle się spokojnie ładuję moim ID.3 🤣

IMG-20210925-205647.jpg

KrzysztofFly

Pionier e-mobilności
Ah jak ja lubię kontrować takie posty 😁
Własna fotka z sytuacji gdy we wrześniu 2021 brakowało paliw w UK (pewnie słyszeliście) a ja w tle się spokojnie ładuję moim ID.3 🤣

IMG-20210925-205647.jpg
No to podobnie jak u nas w lutym/marcu 2022, w sumie to właśnie ten czynnik spowodował u mnie przyspieszenie decyzji o zakupie samochodu "na prąd" bo tego w domu raczej nie brakowało.

daniel

Pionier e-mobilności
I teraz skup się... skoro w tych bateriach jest tyle cennych i rzadkich pierwiastków to gwarantuje ci że ślad po nich nie zostanie...
Z 5 baterii z ukradzionych Ioniqów, co ktoś wyrzucił do lasu i strażacy gasili, to po 2 dniach też nic nie zostało. Wygląda na to, że w ogóle są biodegradowalne. 😎 Przyjeżdżają w poniedziałek zabrać "śmieci", a tam pusto.

kalotz

Nowy na Forum
Raczej gówno news... the telegraph jest jak onet.pl... wszystko tam przeczytasz ale napewno nie mogą być opiniotwórcze... w żadnym wypadku...
Radze poszukać tematów z hasłem paszport dla akumulatorów, recykling itp.... i najlepiej na strona profesjonalnych... branżowych... nie składanych przez gówno dziennikarzy opłacanych za kliknięcia...
I teraz skup się... skoro w tych bateriach jest tyle cennych i rzadkich pierwiastków to gwarantuje ci że ślad po nich nie zostanie... producenci samochodów też to widzą i przygotowywane są lub wręcz są już gotowe programy odzyskiwania ponownego i wykorzystywania baterii... ale to trzeba zainteresować się tematem a nie pitolić farmazony... na początku myślałem że faktycznie nie wiesz... ale teraz widzę że musisz mieć strasznie słabe i nudne życie skoro uwagi musisz szukać na forum... anoninowo... wśród obcych ludzi rzucając kontrowersyjne hasła...

P.S. rodzice jeszcze nie wołają żebyś zgasił światło i poszedł już spać? 🤣😅😅🤣
Nieładnie tak obrażać czyjąś twórczość zasadnych argumentów, opierajac się na stereotypach i zasłyszanych opiniach. No ale juz tak jest jak się znajdzie argument nieprzychylny to dostaje się takie głupie tłumaczenia

kalotz

Nowy na Forum
Na prawdę jesteś tak ograniczony że nie pojmujesz pewnych rzeczy? Szkód spowodowanych wydobyciem ropy naftowej nie cofniesz, zanim te Twoje "dziesiątki milionów" zużytych baterii trafią na rynek to minie kilkanaście dobrych lat, technologia w tym czasie mocno się rozwinie a i firm specjalizujących się w odzysku cennych surowców przybędzie.

Dawaj co tam masz jeszcze za głupoty na swojej liście?

PS. wiesz że trochę źle trafiłeś? Jak chcesz poklasku z tymi hasłami które tu wygłaszasz to idź na forum spiders web albo innego czegoś - tam będziesz miał rzeszę fanów która będzie Ci przyklaskiwać. Tu raczej nikogo nie ruszają Twoje wywody :D
Dobry argument przyszłosciowy, jednak żyjemy tu i teraz, i prawda jest taka że nadal wydobywa się metale do produkcji ekologicznych aut, co nie jest ekologiczne i neutralne dla środowiska. Tak gdybać co będzie za kilka kilkanaście lat można ze wszystkim

consigliero

Posiadacz elektryka
Nieładnie tak obrażać czyjąś twórczość zasadnych argumentów, opierajac się na stereotypach i zasłyszanych opiniach. No ale juz tak jest jak się znajdzie argument nieprzychylny to dostaje się takie głupie tłumaczenia
Kobietę masz?

PabloPN

Zadomawiam się
O to chodzi że tam nie ma żadnych zasadnych argumentów... i spójrz to co ty piszesz... sam cały czas opierasz się na stereotypach i zasłyszanych opiniach... całkowicie ci brak logicznego myślenia... polecam ci fachowe źródła informacji żebyś się doedukował a ty jesteś głuchy jak pień i dalej swoje... wpadłeś we własne sidła 😅🤣🤣😅
I zdajesz sobie sprawę że im bardziej trolujesz to forum to pozycjonujesz je wyżej i szersze grono ludzi trafi na nie w wyszukiwarkach i co za tym idzie więcej ludzi przeczyta twoje brednie i nasze rzeczowe konkretne argumenty??? 😁😁😁

cooler

Pionier e-mobilności
To ja skontruję w drugą stronę, przeczytaj jakikolwiek news o pożarach w Grecji czy Hawajach
No i? Rozwiniesz a co to ma wspólnego z tym że elektryki zużywają mniej energii więc mniej podgrzewamy atmosferę zmniejszając upały które prowadzą do pożarów? Ty naprawdę jesteś mało madry

kalotz

Nowy na Forum
W kamasze i na mięso armatnie ruski trolu. Nie ma o czym gadać z tym typem z ruskiej farmy troli. Straci tutaj zainteresowanie, to straci zajęcie, to dostanie powołanie do woja i szybciutko zginie na froncie.
Jak śmiesz mnie o to oskarżać zryty elektrofilu, ten prad do konca zryły ci mózg! Mam pytanko jak daleko zajade ładując 5 minut z domowego wallboxa 22KWh,bo raczej mniej niż 500km niż naszym dieslem za 4000 zł ktory jest często tanszy od samego wallboxa🤣

karol.kar

Posiadacz elektryka
Jak śmiesz mnie o to oskarżać zryty elektrofilu, ten prad do konca zryły ci mózg! Mam pytanko jak daleko zajade ładując 5 minut z domowego wallboxa 22KWh,bo raczej mniej niż 500km niż naszym dieslem za 4000 zł ktory jest często tanszy od samego wallboxa🤣
Mało, że ruski troll to jeszcze smrodzi po ulicach starym śmietnikiem w tedeiku.

kalotzu tylko odsłuchaj do końca

Michal

Pionier e-mobilności
Tutaj nikt Ci nie zapłaci, do roboty się weź nierobie, to może nie będziesz musiał jeździć dymiącym starym sztruclem.