od roku czekamy na aktualizacje oprogramowania które ma dodać fizyczne hamulce do równoważenia rekuperacji przy zimnej/pełnej bateriiWychodzi ujemny aspekt OPD niestety . I mimo, że Tesla (i większość innych EV) czyści tarcze na początku każdej jazdy, trzeba po prostu używać hamulców.
Ja mam LR i mam podobnie z przodu. Z tylu nie.Znany od zawsze problem z hamulacami w Performance. Bez sensu, ze wypowiadaja sie wlasciciele LR, bo maja inne hamulce, w ktorych to nie wystepuje.
Nie ma na to sposobu. Mialem wymienione tarcze i klocki na nowe i niestety problem wrocil.
Po prostu jest to kiepsko zaprojektowane.
U mnie tez w LR q12021 nierównomierne użycie. W serwisie powiedzieli, ze to normalne jak się używa nonstop rekuperacji. Włączyłem tryb pełzania i dohamowuję ostatnie 10km/h. Mam wrażenie, ze problem się nie powiększa. Dodatkowo chcę też przeserwisowac te hamulce zgodnie z zaleceniami TesliJa mam LR i mam podobnie z przodu. Z tylu nie.
Docieralem dwa razy hamulce wg procedury, ale ciezko mi o bezpieczne miejsce zeby to robic.
Serwis nic nie da… jak nie hamujesz to tak sie robi.U mnie tez w LR q12021 nierównomierne użycie. W serwisie powiedzieli, ze to normalne jak się używa nonstop rekuperacji. Włączyłem tryb pełzania i dohamowuję ostatnie 10km. Mam wrażenie, ze problem się nie powiększa. Dodatkowo chcę też przeserwisowac te hamulce zgodnie z zaleceniami Tesli