Tompor

Zadomawiam się
Niestety "oryginalne" gumowe dywaniki Kia to nieporozumienie, w tylnym rzędzie są tak małe że pół buta z nich wystaje :)
Też kupiłem te "oryginalne" i z tyłu to porażka, ale porażka to też 750 zł. Trzeba chwilę poczekać aż pojawi się tego więcej na rynku. Druga porażka, to chlapacze tylne też Oryginalne, to są takie ogryzki, że nic nie dają i sądząc po wyprofilowaniu tylnego zakola powinny być zupełnie inne. Kupiłem na Allegro jakieś uniwersalne ale większe, Teraz mi się nie chce, bo pogoda nie sprzyja, ale jak zamontuję, to sprawozdam jak z zachlapywaniem tyłu samochodu.

Wojciech

Zadomawiam się
Zamówienie z 2.09.2022. Właśnie dzisiaj od dilera otrzymałem informację, że samochód się wyprodukował. Planowany odbiór za 2 miesiące.

acc

Zadomawiam się
Ciekawostka: dziś samochód wykrył mi aktualizację OTA, ładnie spytał czy chcę zainstalować. W listopadzie z pena instalowałem oprogramowanie aktywujące OTA i już myślałem że nie działa - w końcu nowe oprogramowanie było dostępne do ściągnięcia już jakiś czas… Niemniej potwierdzam, że to działa :)

Tompor

Zadomawiam się
Ciekawostka: dziś samochód wykrył mi aktualizację OTA, ładnie spytał czy chcę zainstalować. W listopadzie z pena instalowałem oprogramowanie aktywujące OTA i już myślałem że nie działa - w końcu nowe oprogramowanie było dostępne do ściągnięcia już jakiś czas… Niemniej potwierdzam, że to działa :)
Ja instalowałem aktualizacje aktywującą OTA w grudniu (nowszej na razie nie ma, jest grudniowa). Jednak jest duże opóźnienie aktualizacji OTA, prawie miesiąc.

kjub

Nowy na Forum
Z całego serca gratuluję:)
Ja od połowy maja 2022 czekam na taką informację i niestety jeszcze się nie doczekałem....
Mam tak samo od początku czerwca 2022. Zamówioną mam wersję M kolor biały jakby to miało znaczenie :) Przedstawiciel Kia nic nie wie i nic nie może powiedzieć... nie wie skąd takie opóźnienia... nie dostał żadnych oficjalnych informacji od Kia... Czy może Wy wiecie co się dzieje, że nic nie chce się produkować? Zastanawiam się jak to jest, że niektóre osoby np które zamówiły w późniejszym terminie już mają np VIN albo ich samochód już płynie statkiem a inni nic nie maja :p Wygląda to tak jakby Kia losowo produkowała pojazdy albo produkują tylko bogate wersje ? Nie znam jakiegoś algorytmu którym się kierują :) Pozostanie tylko czekanie...

acc

Zadomawiam się
Czy ktoś spotkał się z tym, żeby ładowanie samo się przerwało? Używam Wallboxa Pulsar Plus z harmonogramem na ładowanie w godzinach 22-6. No i w 99,9% wszystko działa jak należy. Ale dziś już drugi raz w ciągu kilku miesięcy spotkała mnie niemiła niespodzianka... Ustawiłem wczoraj w aucie limit ładowania na 60%, auto miało 30% i w nocy naładowało się tylko do 48%. Z miesiąc temu podobnie - miałem 25%, limit w aucie na 80% a naładowało się do 35%. Czy ktoś miał podobną sytuację? Bo nie wiem czy to kwestia auta czy wallboxa...

Olecki

Pionier e-mobilności
Mam tak samo od początku czerwca 2022. Zamówioną mam wersję M kolor biały jakby to miało znaczenie :) Przedstawiciel Kia nic nie wie i nic nie może powiedzieć... nie wie skąd takie opóźnienia... nie dostał żadnych oficjalnych informacji od Kia... Czy może Wy wiecie co się dzieje, że nic nie chce się produkować? Zastanawiam się jak to jest, że niektóre osoby np które zamówiły w późniejszym terminie już mają np VIN albo ich samochód już płynie statkiem a inni nic nie maja :p Wygląda to tak jakby Kia losowo produkowała pojazdy albo produkują tylko bogate wersje ? Nie znam jakiegoś algorytmu którym się kierują :) Pozostanie tylko czekanie...
Było to już kilka razy tłumaczone w tym wątku. Importer zamówił wstępnie w fabryce pewną pulę konfiguracji, które są produkowane w pierwszej kolejności. Chodzi o to żeby fabryka mogła zaplanować zamówienia części do produkcji. Jeśli twoje zamówienie nie załapało się na egzemplarz z planu to jest daleko w kolejce, produkcja takich egzemplarzy rusza po tym jak już wszystkie zaplanowane w danym roku modelowym z całego świata już są wyprodukowane.