Co znaczy anulowali?KIA nawet jak tą fabrykę w EU będzie miała, to pewnie będzie podobnie (tak jak anulowali zamówione wcześniej Niro)
Nie sądzę żeby Rzecznik lub UOKiK mogli tutaj w czymś pomóc.Oczywiście, że powinni informować!!!
A nie w połowie maja dealer obiecuje, że auto będzie do 30.11.2022 i taki termin wpisuje w zamówieniu!!!
A tu koniec stycznia auto nie wyprodukowane!!!
Zastanawiam się nad tym aby nie iść z tym do Rzecznika praw konsumenta i UOKiK
Ależ oczywiście że jest znany, mają to widoczne w systemie. Jak zamawiałem auto telefonicznie w czerwcu, sprzedawca mówił mi jakie konfiguracje/kolory i ile sztuk z planu jest jeszcze dostępnych. Mówił też że z poza planu szybko nie będzie. Dlatego też zamówiłem auto z pompą ciepła bo interesującej mnie wersji/koloru bez pompy nie było w planie. Może to kwestia ogarnięcia danego handlowca lub po prostu uczciwości.Taki plan powinien być znany dealerom, żeby podpowiedzieli klientowi jak się wstrzelić w niego z wersją.
No to co, inni sprzedawcy nie potrafią korzystać z tego systemu, zatajają informację, czy klienci nie słuchają co się do nich mówi?Ależ oczywiście że jest znany, mają to widoczne w systemie. Jak zamawiałem auto telefonicznie w czerwcu, sprzedawca mówił mi jakie konfiguracje/kolory i ile sztuk z planu jest jeszcze dostępnych. Mówił też że z poza planu szybko nie będzie.
Tego to ja już nie wiem, może każdy z tych powodów po trochu.No to co, inni sprzedawcy nie potrafią korzystać z tego systemu, zatajają informację, czy klienci nie słuchają co się do nich mówi?
W czerwcu byłem w trzech salonach i żaden czegoś takiego nie mówił.Ależ oczywiście że jest znany, mają to widoczne w systemie. Jak zamawiałem auto telefonicznie w czerwcu, sprzedawca mówił mi jakie konfiguracje/kolory i ile sztuk z planu jest jeszcze dostępnych. Mówił też że z poza planu szybko nie będzie. Dlatego też zamówiłem auto z pompą ciepła bo interesującej mnie wersji/koloru bez pompy nie było w planie. Może to kwestia ogarnięcia danego handlowca lub po prostu uczciwości.