Cav

Pionier e-mobilności
Ustawiłem wczoraj w aucie limit ładowania na 60%, auto miało 30% i w nocy naładowało się tylko do 48%. Z miesiąc temu podobnie - miałem 25%, limit w aucie na 80% a naładowało się do 35%. Czy ktoś miał podobną sytuację? Bo nie wiem czy to kwestia auta czy wallboxa...
A jakie masz napięcie w sieci w nocy?
U mnie Kia często w ogóle nie chce nawet zacząć ładowania, gdy napięcia spada poniżej 200 V...

Cav

Pionier e-mobilności
Było to już kilka razy tłumaczone w tym wątku. Importer zamówił wstępnie w fabryce pewną pulę konfiguracji, które są produkowane w pierwszej kolejności. Chodzi o to żeby fabryka mogła zaplanować zamówienia części do produkcji. Jeśli twoje zamówienie nie załapało się na egzemplarz z planu
Taki plan powinien być znany dealerom, żeby podpowiedzieli klientowi jak się wstrzelić w niego z wersją.

Mariano

Nowy na Forum
Taki plan powinien być znany dealerom, żeby podpowiedzieli klientowi jak się wstrzelić w niego z wersją.
Oczywiście, że powinni informować!!!
A nie w połowie maja dealer obiecuje, że auto będzie do 30.11.2022 i taki termin wpisuje w zamówieniu!!!
A tu koniec stycznia auto nie wyprodukowane!!!
Zastanawiam się nad tym aby nie iść z tym do Rzecznika praw konsumenta i UOKiK

acc

Zadomawiam się
A jakie masz napięcie w sieci w nocy?
U mnie Kia często w ogóle nie chce nawet zacząć ładowania, gdy napięcia spada poniżej 200 V...
Całodobowo monitoruję tylko jedną z faz i nie spadło poniżej 234V. No chyba że na pozostałych fazach... ale nawet jakby - to po przywróceniu napięcia powinno się z powrotem włączyć

kjub

Nowy na Forum
Było to już kilka razy tłumaczone w tym wątku. Importer zamówił wstępnie w fabryce pewną pulę konfiguracji, które są produkowane w pierwszej kolejności. Chodzi o to żeby fabryka mogła zaplanować zamówienia części do produkcji. Jeśli twoje zamówienie nie załapało się na egzemplarz z planu to jest daleko w kolejce, produkcja takich egzemplarzy rusza po tym jak już wszystkie zaplanowane w danym roku modelowym z całego świata już są wyprodukowane.
Dziękuję bardzo za informację! Nie śledziłem od samego początku forum. Dobrze wiedzieć, że nie zna się daty i chwili otrzymania pojazdu :) taka niespodzianka będzie ! Swoją drogą dilerzy powinni znać chociażby przybliżone daty a nie rozkładać rąk i informować, że trzeba się uzbroić w cierpliwość ;/ Jeżeli wspomniano tutaj o cyt: (...produkcja takich egzemplarzy rusza po tym jak już wszystkie zaplanowane w danym roku modelowym z całego świata już są wyprodukowane...), to ciekawe ile to jeszcze potrwa....