deniro

Zadomawiam się
Szyby rozmraża bardzo szybko, wnętrze też. Większe zastrzeżenia mam do ogólnego działania ogrzewania. Nie wiem czy wszystkie tak mają czy tylko mój egzemplarz ale:
- Kiedy jest odrobinę powyżej zera i jadę na krótkim dystansie nie potrzebuję ogrzewania jako takiego ale nawiew na szyby jest potrzebny żeby nie parowały. Nie udało mi się tak ustawić nawiewu żeby nie włączało się ogrzewanie, po prostu nie ma takiej opcji. Nawet przy wyłączonej grzałce i klimie.
- Poniżej zera ogrzewanie żyje własnym życiem. Przy ostatnim ataku zimy jechałem kawałek obwodnicą, temperatura ustawiona na minimum (17 stopni) a grzało tak że aż mi się zrobiło nie dobrze w samochodzie. Jedynym rozwiązaniem był wyłączenie nawiewu ale wtedy po chwili parowały szyby.
Też tak mam, niro ev L + HP, klima w manualu tylko da się okiełznać :)

radekmas

Zadomawiam się
Czy u was też występuje problem z bluetooth? Telefon łączy się błyskawicznie, ale podczas rozmowy potrafi nagle się przełączyć na głos i mikrofon że słuchawki (pomimo, że dalej jest podłączony przez bluetooth)
Zdarzyło Wam się coś takiego? Telefon OneOlus Nord 2T.

rafu

Nowy na Forum
Czy u was też występuje problem z bluetooth? Telefon łączy się błyskawicznie, ale podczas rozmowy potrafi nagle się przełączyć na głos i mikrofon że słuchawki (pomimo, że dalej jest podłączony przez bluetooth)
MI się tak zdarza gdy mam włączonego Yanosika w tle i akurat poinformuje o radarze lub innym zagrożeniu.
Poza tym nie miałem opisanej przez Ciebie sytuacji

rafu

Nowy na Forum
Też mam podobnie, nie da się włączyć tylko wentylacji.
Moim zdaniem da się włączyć "tylko wentylację".
W tym celu należy na środkowym przemiennym menu włączyć jakiś nawiew np. na szybę,
następnie wejść w menu klimatyzacja [na dużym środkowym ekranie] i wyłączyć "HEAT" oraz "AC".

Wtedy przestaje pracować grzałka oraz klimatyzacja i mamy samą wentylację, która pobiera minimalne ilości energii.
Co ważne - siłę nawiewu musisz regulować symbolami małego i dużego wiatraczka, ponieważ wciśnięcie przycisku "AUTO climate" ponownie włącza grzałkę lub klimatyzację.

Ilość pobieranej aktualnie energii możesz na bieżąco kontrolować [na dużym środkowym ekranie] naciskając kolejno:
EV / % baterii na tle symbolu auta / zużycie energii.
WAŻNE! Żeby widzieć "zużycie energii", musisz mieć WYŁĄCZONY "podzielony ekran".

PS. Daj znać czy o to Ci chodziło

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
W tym problem że nawet po wyłączeniu HEAT, AC i AUTO Climate grzałka dalej działa dopóki w kabinie nie jest osiągnięta ustawiona temperatura a minimum to 17 stopni. Nie da się tego wyłączyć z menu...

KierowcaEV

Zadomawiam się
a coś na temat ogrzania Niro przez aplikacje smartfona? Np. kilka godzin u rodzinny za miastem a temperatura -2 stopnie. Ile czasu potrzeba aby ogrzać wnętrze auta które stoi pod blokiem nie wychodząc z budynku? 5? 10 minut? Kilka razy w roku może się przydać :D

Tompor

Zadomawiam się
No wykrakałeś, telefon połączony, na ekranie wyświetla numer połączenia a głos na słuchawce. Nigdy tego nie miałem, dzisiaj pierwszy raz.

Tompor

Zadomawiam się
Moim zdaniem da się włączyć "tylko wentylację".
W tym celu należy na środkowym przemiennym menu włączyć jakiś nawiew np. na szybę,
następnie wejść w menu klimatyzacja [na dużym środkowym ekranie] i wyłączyć "HEAT" oraz "AC".

Wtedy przestaje pracować grzałka oraz klimatyzacja i mamy samą wentylację, która pobiera minimalne ilości energii.
Co ważne - siłę nawiewu musisz regulować symbolami małego i dużego wiatraczka, ponieważ wciśnięcie przycisku "AUTO climate" ponownie włącza grzałkę lub klimatyzację.

Ilość pobieranej aktualnie energii możesz na bieżąco kontrolować [na dużym środkowym ekranie] naciskając kolejno:
EV / % baterii na tle symbolu auta / zużycie energii.
WAŻNE! Żeby widzieć "zużycie energii", musisz mieć WYŁĄCZONY "podzielony ekran".

PS. Daj znać czy o to Ci chodziło
Tak o to chodziło, faktycznie zadziałało, z drugiej strony jest to sięganie "lewą ręką do prawego ucha".