Tompor

Zadomawiam się
W tym problem że nawet po wyłączeniu HEAT, AC i AUTO Climate grzałka dalej działa dopóki w kabinie nie jest osiągnięta ustawiona temperatura a minimum to 17 stopni. Nie da się tego wyłączyć z menu...
Zrobiłem w kolejności jak opisał kolega rafu i zadziałało. Widzę po zużyciu energii.

Cav

Pionier e-mobilności
Tak o to chodziło, faktycznie zadziałało, z drugiej strony jest to sięganie "lewą ręką do prawego ucha".
A to nie jest skutek brak fizycznych przycisków?
W Soulu są do tego dwa przyciski: Heat i AC.
Tryb Auto włącza jeden lub drugi, albo oba naraz, ale wystarczy nacisnąć któryś i dana funkcja się wyłącza.

acc

Zadomawiam się
A to nie jest skutek brak fizycznych przycisków?
W Soulu są do tego dwa przyciski: Heat i AC.
Tryb Auto włącza jeden lub drugi, albo oba naraz, ale wystarczy nacisnąć któryś i dana funkcja się wyłącza.
W Niro EV mamy przycisk do AC, ale niestety do Heat brakuje i trzeba kombinować w menu jak zostało to napisane wyżej.

Szczurek

Zadomawiam się
Wroce na chwile do dzialania samego ogrzewania - u mnie zyje ono swoim zyciem. Czasami dziala OK, czasami mam ustawione 20stopni a grzeje jak glupie, a czasami wieje zimne. Nie ma wiekszego znaczenia czy mam tryb auto czy manual. Nie ma znaczenia czy samochod jest w trybie eco czy normal. Pytalem w serwisie KIa dlaczego tak jest - nie wiedzieli.
Co ciekawe jak bylo cieplej na dworzu (8 stopni i cieplej) to problemow nie bylo lub nie zuwazylem, dzialalo to przewidywalnie.

MAciej

Cav

Pionier e-mobilności
Wroce na chwile do dzialania samego ogrzewania - u mnie zyje ono swoim zyciem. Czasami dziala OK, czasami mam ustawione 20stopni a grzeje jak glupie, a czasami wieje zimne.
Jak grzałka działa, to wieje ciepłym, jak dogrzeje do zadanej temperatury i grzałka się wyłącza, to wieje zimniejszym.
jak masz nadmuch ustawiony, na auto?
Spróbuj ręcznie zmniejszyć jego intensywność, nie powinieneś czuć zimnego podmuchu.
I zamknij kratki do wylotu na twarz, te środkowe - wtedy będzie się nagrzewało auto, a nie będzie wiało bezpośrednio na Ciebie,

Olecki

Pionier e-mobilności
Zrobiłem w kolejności jak opisał kolega rafu i zadziałało. Widzę po zużyciu energii.
Zadziałało teraz bo jest w miarę ciepło. Poniżej zera na zewnątrz grzeje cały czas aż do nagrzania kabiny, nawet przy wyłączeniu wszystkich opcji. Testowane kilka razy.

Lupus

Posiadacz elektryka
Pompa ciepla tak dziala w wielu autach, w tesli tez tak bywa. W bmw i3 tez mialem raz zimno raz Cieplo.
U mnie jest bez pompy ciepła i opisałbym to tak samo. Kiedy kabina się nagrzeje to zaczyna dmuchać zimnym...

Grzanie działa dziwnie. Np ustawię AUTO na 21C, najpierw grzeje, a po pewnym czasie zapala się lampka AC 🤔 Mimo że na zewnątrz jest 5C.

Cav

Pionier e-mobilności
Grzanie działa dziwnie. Np ustawię AUTO na 21C, najpierw grzeje, a po pewnym czasie zapala się lampka AC 🤔 Mimo że na zewnątrz jest 5C.
Pewnie chwilę później gaśnie.
I pewnie masz włączoną opcję utrzymania wilgotności....