electricar
Zadomawiam się
M+ smt + lakier + pompa. Wyszło 176 minus 27. Daje nam 149. Ale w końcu wziąłem L I po dopłatach wyjdzie ok 162. Zakup przed podwójnymi podwyżkami.
Ale tu mowa o M+SMTTak, seryjnie są w wersji L.
Interpunkcja jednak ma znaczenie😉Ale tu mowa o M+SMT
Edit: Chyba że chodzi Ci o to że "tak" dealer dokłada, a od wersji L są seryjnie![]()
URE takiej nie łyknie.To fakt przy podwyżce 180% pewnie wyjdzie kolo 1zl/kWh w G12
Ta wiedza to skąd?elektryk na trasy sie nie nadaje.
To moje prywatne zdanie co nie zmienia fakty ze Niro zamówiliśmy (Skoda Eniak 60 miałem na weekend i niestety na autostradzie lądowanie co max 2h przy 2jce malych dzieci to zdecydowanie za często) . Jak mam wybierać na trasę wezmę diesla, którego mamy gdzie na baku zrobię ponad 900kk to jednak komfort jazdy i fakt ze przystanek robisz kiedy chcesz a nie kiedy musisz duzy plus.URE takiej nie łyknie.
Ta wiedza to skąd?
To moje prywatne zdanie co nie zmienia fakty ze Niro zamówiliśmy (Skoda Eniak 60 miałem na weekend i niestety na autostradzie lądowanie co max 2h przy 2jce malych dzieci to zdecydowanie za często) .
Dziś najtańsze Tipo to 70 tys.Mialem okazj jezdzic L i jest naprawdę fajna komfortowa i cicha środku. Materiały są dobre jakości. Zamówiona mam M+SMT i obok L stała Hybryda M i niestety emka jest już bardzo plastikowa, boczki i siedzenia w hybrydzie nie wyglądają za dobrze, ma ktoś potwierdzenie że M Hybryda będzie środku taka sama jak EV.... ? M wyglada jak Tipo za 40 tys
Sek w tym ze elektryk 3h nie pociągnie na autostradzie. 3h jazdy to 400-450km. Przy prędkości 140-150 (zużycie 22-25kwh/100) daje to niecałe 2 godziny jazdy.Czyli nie "elektryk się nie nadaje", tylko "wersja którą jechałeś nie odpowiadała Twoim własnym potrzebom".
To daleko nie to samo.
Trzeba by się zastanowić przed zakupem jednak....
Moje potrzeby elektryk spełnia, również w trasie.
Enyaq 60 też by je spełniał, nawet bardziej, bo ładowałby się szybciej.
Realnie 900 km na baku jest całkowicie zbędne, nikt poważny tak nie jeździ jednym ciągiem.
2-3 h z prędkością autostradową jest całkowicie odpowiednim czasem na przerwę w podróży.