vwir

Pionier e-mobilności
Sek w tym ze elektryk 3h nie pociągnie na autostradzie. 3h jazdy to 400-450km. Przy prędkości 140-150 (zużycie 22-25kwh/100) daje to niecałe 2 godziny jazdy.

Fakt Skoda nie spelnia oczekiwan jak auto podstawowe. Do miasta przyjemne wozidelko choc ciut za duże dlatego wyszło Niro do miasta.
No to wystarczy kupić auto z baterią 88kWh i już masz okolice 3h przy 140km/h. To, że Enyaq 60 tego nie potrafi to nie znaczy, że żaden elektryk nie potrafi.

Cav

Pionier e-mobilności
elektryk 3h nie pociągnie na autostradzie. 3h jazdy to 400-450km. Przy prędkości 140-150
Tyle się elektrykiem nie jeździ, nie ma to sensu.
Średnia z normalnej jazdy (czyli max 120) zazwyczaj wychodzi niewiele ponad 100, więc te 3h część elektryków jest w stanie przejechać bez większego problemu.

JareG

Pionier e-mobilności
Zacznie jeździć i skuma, że da się EV pojechać w trasę ;)
Wystarczy, że poczyta forum - ludzie jeżdżą elektrykami po całej Europie, i to nie są tylko Tesle (czy inne takie długodystansowce). Nawet po PL można jeździć bez większych problemów, z lekkim planowaniem żeby w czarnej dudzie nie wylądować i się potem wypłakiwać na los.. 🤣

Pozdrawiam

PiotrS

Posiadacz elektryka
W zeszły weekend byłem w górach z 4 osobową rodziną e Niro.
Pewnie, że bagażnik mniejszy niż w Mondeo, ale się zmieściliśmy na luzie.
Zawsze trumnę można założyć, jak ktoś potrzebuje.

Cav

Pionier e-mobilności
EE poza zasięgiem sa jeszcze inne dylamaty. Spakuj pan rodzinę do Niro na weekendowy wypad w gory.
Żaden problem.
Parę lat temu byłem w 5 dorosłych osób na Lazurowym Wybrzeżu.
Ceedem, mniejszym od Niro.
Płetwy nawet ze sobą mieliśmy...

vwir

Pionier e-mobilności
Byłem w tym roku na dwutygodniowych wczasach (dokładnie to 16 dni). Samolotem, więc bagaż miał znaczenie. Zmieściliśmy się do jednej 20kg walizki. Czteroosobowa rodzina. Na miejscu wypożyczyliśmy Pandę. Bagaże się zmieściły w bagażniku.

JareG

Pionier e-mobilności
Byłem w tym roku na dwutygodniowych wczasach (dokładnie to 16 dni). Samolotem, więc bagaż miał znaczenie.
Samolotem? Eee.. to takie nieekologiczne. No i takie.. hmm.. nie fair - wolski człowiek staje w szranki ze swoim TDI, a Ty go samolotem.. 🤣
Zmieściliśmy się do jednej 20kg walizki. Czteroosobowa rodzina. Na miejscu wypożyczyliśmy Pandę. Bagaże się zmieściły w bagażniku.
.. no i jeszcze ta Panda :D

Pozdrawiam

Najnowsze dyskusje