HMS

Zadomawiam się
Dzisiaj jeszcze przeanalizowałem cennik i doszedłem do wniosku, że nie będziemy mieć takiego wnętrza (jasnego).
Przy wersji L jest napisane: Tapicerka materiałowo – skórzana beżowa (skóra ekologiczna, kolorystyka wnętrza DFS)
Z kolei przy XL: Tapicerka skórzana czarno - beżowa (skóra wegańska, kolorystyka wnętrza DFS)
Z tego wynika, że różne będą tylko fotele, a wnętrze będzie szaro-czarne.

W katalogu tak to wygląda:
View attachment 6532
Ja VIN-u też nie mam i "odbiór" mojej XL wychodziłby podobnie do Twojego koniec listopada jak się wyrobią.
Składałem zamówienie w pierwszym tygodniu czerwca.
Dzisiaj po dwóch tygodniach dostałem mail od KIA :

Szanowny Panie,
Uprzejmie informujemy, że mamy dwie kolorystyki wnętrza:
  • Czarna CCV
  • I czarno-szara DFS

Kolor tapicerki foteli nie jest powiązany z kolorystyką elementów plastikowych. Zdjęcie podglądowe które otrzymał Pan w poprzedniej wiadomości to wnętrze wersji DFS zarówno dla L jak i XL.

Czyli miałeś rację !
Oby w realu wyglądało to ciekawie.

Jobski

Fachowiec
Też mam teoretycznie termin odbioru na koniec listopada. Ale szczerze już wątpię w ten termin, auto nie ma jeszcze planowanego terminu produkcji. A z mich obliczeń powinno być wyprodukowane do połowy września, żeby wyrobili się z transportem do PL.

HMS

Zadomawiam się
Dziwne, że zamówione ileś aut poprzez KIA Polska i „nikt” nie ma terminu odbioru😳
Chyba, że na forum są sami „pechowcy”
Pytanie jak to (termin) się tak ciągnie to czy nie wywiną jakiegoś numeru z ceną?

acc

Zadomawiam się
Ja zamówiłem pod koniec maja, w połowie lipca z infolinii dowiedziałem się że auto już wyprodukowane, na sam koniec sierpnia auto stało już na placu u dealera, odbieram za 2 tygodnie (rzekomo na serwisie brak mocy przerobowych na wykonanie PDI wcześniej).

Wersja M+SMT z konfiguratora, ale musiałem się przypadkiem wbić w plan produkcyjny, bo niektórzy zamawiali przede mną tą samą wersję w innym kolorze i nadal cisza.

Co do ceny - jest ta z zamówienia.

Aha, gdyby kogoś interesowało - fabryczne czujniki przód z lakierowaniem w moim salonie 950zł, montaż 950zł - razem 1900zł (pytałem bo M nie ma przednich czujników).

mimx

Fachowiec
Mnie wczoraj diler poinformował, że dotarła do nich demówka, ma być "aktywowana" w ciągu kilku dni. O moim zamówieniu, jeszcze z kwietnia, nie ma żadnych informacji.

eldawido

Zadomawiam się
Aha, gdyby kogoś interesowało - fabryczne czujniki przód z lakierowaniem w moim salonie 950zł, montaż 950zł - razem 1900zł (pytałem bo M nie ma przednich czujników).
sprawdź czy te przednie czujniki same się aktywują jak dojeżdżasz do przeszkody. Często są aktywowane dopiero po wrzuceniu wstecznego lub naciśnięciu przycisku.

JareG

Pionier e-mobilności
A jak jest w fabrycznych?
Nie ma żadnego przycisku, aktywują się po wrzuceniu wstecznego.. ale zdarzyło mi się 1 czy 2, że zadziałały przy dojeżdżaniu do przeszkody. U mnie w chacie mogę wjechać w bzy i nic, dopiero jak wycofuję to zaczynają się wydzierać i wyświetla(ją) się na ekraniku.. dziwnie jest

Pozdrawiam