Cav

Pionier e-mobilności
Ładowarka pobiera prąd z sieci energetycznej. EVSE mowi jej jaki amperaż może sobie pobrać.
Dokładnie - i teraz jest to zrozumiałe i jasne, w przeciwieństwie do pierwotnej wersji.
O to właśnie mi chodziło.

Jeśli Ty nie widzisz różnicy między tymi sformułowaniami, to trudno.
EOD

vwir

Pionier e-mobilności
Z Cavem każdy temat jest cieżki. Zaraz się dowiesz, że Niro ma barwy a nie kolory i znowu będzie się bez sensu czepiał o jedno słowo, które jego zdaniem musi być inne.

acc

Zadomawiam się
Cięzki temat sie zrobił :) zmieńmy temat na kolory nowej NIRO, bedzie bezpieczniej :)
No to może ja wrzucę taki filmik - porównanie wprawdzie HEV/PHEV z UK, ale porównuje wersje 2,3,4 czyli jak podejrzewam nasze M,L,XL.
I pytanie ode mnie - jakiego koloru jest ten grafitowy? Czy to Interstellar Grey? Bo w pełnym słońcu był jak dla mnie zbyt oliwkowy.... No chyba że HEV/PHEV ma trochę inną dostępną paletę kolorów.

acc

Zadomawiam się
SMT było opcjonalne - więc jak ktoś zamówił gołą M'kę to będzie właśnie tak wyglądało. Jak dla mnie to brzydkie jest nie tyle że ekran jest mniejszy, ale ta ramka która to uwypukla. Jakby SMT oraz L/XL miały dodatkowe szkło po całości.

electricar

Zadomawiam się
to szkło robi robote własnie :) bedzie sie miało co palcować.. tak jak piano black na konsoli :) juz nie długo w każdym aucie bedzie cała deska i podszybie w piano zeby codziennie to czyścic :)

Last edited:

acc

Zadomawiam się
można iść na skróty i pisac do KIA na [email protected] - piszą maile ze jesli sie zmieni status to sami poinformują o tym fakcie.
@electricar chciałem Ci bardzo podziękować za ten adres mailowy. Właśnie dostałem odpowiedź jak poniżej - yuppi :D Dealer jeszcze nie dał nic znać - poczekam kilka dni, zobaczę jak aktywnie sprawdza...

Szanowny Panie,

Uprzejmie informujemy, że Pański pojazd został wyprodukowany. Prosimy o kontakt w przedmiotowej sprawie z Dealerem.

mimx

Fachowiec
Szczęściarz! 😂

u mnie tak:

Szanowny Panie,

Uprzejmie informujemy, że na chwilę obecną Pana pojazd nie trafił jeszcze na linie produkcyjną, jeżeli w systemie pojawi się data planowanej produkcji będzie możliwe oszacowanie przybliżonego terminu dostarczenia pojazdu.

Pana zamówienie będzie monitorowane, jeżeli pojawi się data produkcji poinformujemy Pana o tym fakcie.

Z wyrazami szacunku,

Najnowsze dyskusje