15.07 przypłynął statek do Koper, następny będzie około 30.07. Na nich na pewno płynęły samochody z zamówień. Jeszcze wcześniej powinny przypłynąć samochody demo i może jakieś zabłąkane pierwsze zamówienia ale specjalnie nie liczył bym na to. Tak, Kia ma problemy z transportem samochodów z Koper na centralny plac w Polsce i później do dealerów, nie liczył bym że zajmie to w sumie mniej niż 1,5 miesiąca od dostarczenia do Koper.Podobno pierwsza partia aut kia niro ev jest juz od 2 tygodni w Polsce ale są problemy logistyczne z pośrednikami, mówiąc krótko ktoś nie może rozwieść aut do salonów. Też to słyszeliście a może wiecie coś więcej ?
Ja też złożyłem zamówienie 06.06, na moje zapytanie o status dziś dostałem wiadomość od dealera że auto powinno być na składzie celnym (zakładam że w Polsce) 30.07 i po 15.08 w salonie. Oczywiście nie wierzę że obejdzie się bez opóźnień ale jakbym zarejestrował samochód 5 września (po zmianie przepisów) to byłbym zadowolony.ja zamówiłem EV 6.06.2022 i KIA Polska odpowiedziała mi ostatnio że jeszcze nie trafił do produkcji. W salone teraz mi powiedzieli że demówki będą mieli na pzełomie VIII/IX
Dzisiaj rozmawiałem z dilerem. Potwierdził że auto od tygodnia jest na składzie. Powiedział że nikłe są szanse aby auto trafiło do salonu do połowy sierpnia.Ja też złożyłem zamówienie 06.06, na moje zapytanie o status dziś dostałem wiadomość od dealera że auto powinno być na składzie celnym (zakładam że w Polsce) 30.07 i po 15.08 w salonie. Oczywiście nie wierzę że obejdzie się bez opóźnień ale jakbym zarejestrował samochód 5 września (po zmianie przepisów) to byłbym zadowolony.
Z tego co wiem to abonamet opłacony jest przez Kię na 7 latA tak z ciekawości - wie ktoś może jak wygląda sprawa w KIA z kartami SIM do komunikacji? Dają kartę do e-calla a do łączności z netem samemu trzeba zorganizować czy tez jakoś inaczej to wygląda? No i jaki jest modem do komunikacji (4G/5G) i na jaki format kart?
Jeśli wasze ze składu jada miesiąc czasu. To nasze co nie są w produkcji jeszcze to można się spodziewać śmiało przyszły rok...Dzisiaj rozmawiałem z dilerem. Potwierdził że auto od tygodnia jest na składzie. Powiedział że nikłe są szanse aby auto trafiło do salonu do połowy sierpnia.