Tompor

Fachowiec
Wrażenia to jedno, ale jest dużo tematów do ogarnięcia. Jak jechać na autostradzie, jak ustawić rekuperacje, jazda na tempomacie automatyczna, i-pedał, jazda w mieście, itp. Chętnie bym poznał doświadczenia innych i sugestie.

vwir

Pionier e-mobilności
Masz możliwośc potestowania czegoś innego? Na przykład z ładowarki publicznej type2, albo inny wallbox u kogoś innego.

wartur

Nowy na Forum
Apropo "cegieł" AC Jakie kupiliście i jakie macie doświadczenia z użytkowaniem.. ktoś polecał taką

Olecki

Pionier e-mobilności
Większość 'cegieł' ma bardzo podobne funkcje, główne różnice to długość i grubość kabla (co wpływa na wygodę użytkowania i składania/transportu) oraz cena. Ja w domu mam miejsce doładowania na podjeździe więc zamontowałem wallboxa bo jest wtedy wygodniejszy w użyciu (nie trzeba tak zabezpieczać go przed czynnikami atmosferycznymi i ewentualnie kradzieżą) a do tego trafił się za darmo.

Cav

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich,
W końcu stałem się posiadaczem NIRO EV.
Jako, że jestem zielony w temacie na początek pytanie do użytkowników:
ładowanie AC. Zakupiłem cegłe 11 kW na siłę 16A. Po podłączeniu 3F*16A*230V daje 11.04kW i samochód nie rozpoczyna ładowania.
Dziwne.
Koniecznie trzeba sprawdzić na innym modelu i egzemplarzu (zarówno evse jak i samochód).
Powinien się normalnie ładować, względnie sam obniżyć moc.

Cav

Pionier e-mobilności
W Soulu też już widziałem ponad 11, więc to nie powinno być przeszkodą.
No chyba że jednak jest jakiś błąd w sterowaniu w EV.