No i będzie to co chciałem 2022.44.25.1

McKwacz

Zadomawiam się
Dzisiaj zobaczyła ciężarek na kierownicy, ale nie obraziła się i nie wyłączyła AP 😀 Wystarczył mały ruch kierownicą i jazda dalej. Na mapie pokazuje nie tylko stacje Greenwaya ale też Ionity. 53C884C1-8CCE-4A49-8B02-A28CE19D3627.jpeg

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Dla uściślenia wcześniejszego posta z moimi spostrzeżeniami. Dotyczą temperatur pomiędzy -5 a -14. Samochód stał na zewnątrz i w pracy też stał na zewnątrz przez min. 6-8godz., także zdążył się przemrozić. Samochód jak w stopce RWD z bateriami LFP. W ogóle uważam, że w temacie rekuperacji powinno się osobno pisać wątki o bateriach LFP i jonowych, bo to są jednak inne doświadczenia
TM3 LR po weekendzie na mrozie rano w poniedziałek również praktycznie zerowa rekuperacja. Zatem do pewnego stopnia wspólne wrażenia dla LFP i LiON

Michal

Moderator
Wszystkie te chemie baterii to obecnie Li-ion ;)
  • LFP - lit (Li), żelazo (Fe) i fosfor (P) (produkcja CATL/LG)
  • NCA - nikiel (Ni), kobalt (Co), aluminium (Al) (produkcja Panasonic)
  • NMC - nikiel (NI), mangan (Mn) i kobalt (Co) (produkcja LG)
Ps. ja też nie dostałem jeszcze aktualizacji :(

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
Wszystkie te chemie baterii to obecnie Li-ion ;)
  • LFP - lit (Li), żelazo (Fe) i fosfor (P) (produkcja CATL/LG)
  • NCA - nikiel (Ni), kobalt (Co), aluminium (Al) (produkcja LG)
  • NMC - nikiel (NI), mangan (Mn) i kobalt (Co) (produkcja Panasonnic)
Ps. ja też nie dostałem jeszcze aktualizacji :(
NCA to Panasonic, NMC to LG

Michal

Moderator

Jogur

Posiadacz elektryka
Dzisiaj zobaczyła ciężarek na kierownicy, ale nie obraziła się i nie wyłączyła AP 😀 Wystarczył mały ruch kierownicą i jazda dalej. Na mapie pokazuje nie tylko stacje Greenwaya ale też Ionity.
a testowałeś, czy będzie podgrzewać aku na dotarcie na GW czy Ionity czy nie było okazji?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Hej czy wszyscy już dostali aktualizację świąteczną? Czekam i czekam i nic :(
Jak kibluje nadal na 2022.40.300.1. Sprawdza codziennie i pisze ze aktualna :(