Nowa wersja oprogramowania

acc

Zadomawiam się
Ja od aktualizacji przejechałem już z 3 tys. km i nic złego nie zauważyłem - no ale nie korzystam w ogóle z nawigacji Kia, wolę google maps przez Android Auto. Na navi Kia mocno się zawiodłem jak we Wrocławiu, czyli raczej większym mieście, zaczął mnie nawigować pod prąd w jednokierunkową :)

Tompor

Zadomawiam się
Mi chodziło o planowanie trasy z ładowaniem, co podobno jest niedopracowane. Skoro nie używasz nawigacji KIA, to tego nie zauważyłeś. Opieram się na wypowiedzi kol. Cav.

Tompor

Zadomawiam się
No i dalej nic, przejechałem 2k km, czekam cierpliwie, może zdążą do grudniowej aktualizacji. Ściągnąłem na pendrive'a ale czekam z aktualizacją.
Dla kol. acc, ostatnio zjechałem na stację benzynową i chciałem wyjechać pod prąd, pełny alert nawigacji.

Jobski

Fachowiec
Przeglądając zasoby owners.kia.com znalazłem, że w stanach Kia Connect nie jest darmowa i trzeba wykupić abonament.
W zależności od jego poziomu mamy dostępne różne funkcjonalności, "nasza" darmowa wersja ma praktycznie wszystko z ich najwyższego abonamentu. Co ciekawe oni mają inna aplikację niż my. Znalazłem jedną rzecz której nie mamy to Digital Smart Key czyli możliwość zdefiniowania telefonu z NFC jako kluczyka do auta. U nas podejrzewam, że mogło to by być dostępne w wersji XL lub L+Tech gdyż potrzebna jest możliwość komunikacji telefon-auto poprzez bezprzewodową ładowarkę.

pbr

Posiadacz elektryka
Przeglądając zasoby owners.kia.com znalazłem, że w stanach Kia Connect nie jest darmowa i trzeba wykupić abonament.
W zależności od jego poziomu mamy dostępne różne funkcjonalności, "nasza" darmowa wersja ma praktycznie wszystko z ich najwyższego abonamentu. Co ciekawe oni mają inna aplikację niż my. Znalazłem jedną rzecz której nie mamy to Digital Smart Key czyli możliwość zdefiniowania telefonu z NFC jako kluczyka do auta. U nas podejrzewam, że mogło to by być dostępne w wersji XL lub L+Tech gdyż potrzebna jest możliwość komunikacji telefon-auto poprzez bezprzewodową ładowarkę.
U nas technicznie też nie jest darmowa. Wraz z zakupem samochodu dostajesz X lat gratis a potem... w sumie nie wiadomo co potem bo Kia Connect weszła w 2020 więc w sumie mają jeszcze czas na zdecydowanie co będzie darmowe a co będzie ile kosztować. Z jednej strony cenniki z poza EU mogą być ciekawym kierunkowskazem co i jak, z drugiej jak inni producenci będą dawać za darmo (np. Tesla) to być może też tak zrobią.

eSbek44

Nowy na Forum
To akurat było od początku ;)
a mi sie wydaje że dopiero od aktualizacji w 2022, wszedzie na Youtube wczesniej byly tylko narzekania że nie ma (szukałem czy tylko ja nie mam), w tym roku przed ostatnią aktualizacją ktoś wypuścił video gdzie zaznaczyć by był cały ekran. Ty masz chyba niedawno kupiony ja mam jeszcze poprzednie e-Niro, tak więc początek początkowi nie równy.

Arrczi

Fachowiec
a mi sie wydaje że dopiero od aktualizacji w 2022, wszedzie na Youtube wczesniej byly tylko narzekania że nie ma (szukałem czy tylko ja nie mam), w tym roku przed ostatnią aktualizacją ktoś wypuścił video gdzie zaznaczyć by był cały ekran. Ty masz chyba niedawno kupiony ja mam jeszcze poprzednie e-Niro, tak więc początek początkowi nie równy.
Ja nie miałem od początku, e-Soul 2021