Nowe salony i serwisy Tesli w Polsce

inter

Pionier e-mobilności
Ale ja wiem, tylko znając życie to salon pierwszy a serwis później. Z resztą skoro mają showroom to pewnie załoga tylko do uzupełnienia a jednak załoga do serwisu to inne kwalifikacje i inna bajka.
Od jakiegoś czasu do serwisu w Katowicach nikogo juz nie szukają, mozna wnioskować, że maja już obsługę serwisową, ona pewnie jest na szkoleniach.

inter

Pionier e-mobilności
Byłem w okolicy i sprawdziłm, samochodów Land Rover już nie ma, chociaż byłem w lipcu na przeglądzie Hyundaia to jeszcze były. Wygląda że niedawno opuścili tą lokalizacje. Sprawdzcie czy w Gdańsku też tak wygląda.
View attachment 13676
Z okolic salonu znikły juz wszystkie samochody. Plac jest pusty.

inter

Pionier e-mobilności
Pracownicy Tesli twierdzą, że w bieżącej lokalizacji są tylko tymczasowo. Docelowo będą gdzieś indziej.
Docelowo na 99% to Katowice, ul. Roździeńskiego, po salonie Jaguara i Land Rovera. Salon stoi pusty od 3 tygodni.

inter

Pionier e-mobilności
Aktualizacja salonu Katowice: teren jest częściowo odgrodzony, i pojawił się baner że serwis Hyundaia jest dalej.

inter

Pionier e-mobilności
Dzisiaj otrzymałem informację od pracownika Tesli, że salon-serwis w Katowicach zostanie otwarty przy ul. Roździeńskiego (dawny salon Rover, Jaguara) w styczniu 2024 roku.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Salon salonem, ale przydał by się już Supercharger w Gdańsku, albo przynajmniej jakaś informacja, że budują :)
W Gdańsku tez ma być salon, a jest tak, że z reguły przy salonach stawiają SuC.