Nowe stacje Ionity: Nagawczyna, Wierzbocice i oczekiwana Nidzica

marco_25

Pionier e-mobilności
Pustynia to była w 2019 roku jak iOnem jechałem spod Krakowa pod Białystok przez Łódź :p
Teraz masz przy samej trasie kilka szybkich stacji, zjeżdżając do Radomia, Kielc czy Jędrzejowa kolejnych kilkanaście.
Ach te opowieści pionierów ;) wiem że są i zjeżdżałem na GW w Kielcach czy na SuC w Radomiu. Jednak nie tak to powinno wyglądać. Dlatego z Warszawy do Krakowa idealnie w połowie jest shell recharge i o takich lokalizacjach w trasie mówię. Na A1 już jest normalnie, czyli ładowarka przy trasie czasami nawet z infrastrukturą :). Co mi z tego że się załaduje tracąc na dojazd i powrót 10-20 minut z trasy. Doceniam to co jest obecnie w kraju i obiektywnie progres jest ogromny ale oczekuje ze teraz będziemy przyspieszać i gonić liderów a nie łatać dziury.
Udało się w bankowości, telefonii, infrastrukturze teleinformatycznej czy nawet w digitalizacji administracji publicznej dlatego jestem dobrej myśli 😎

kubatar

Pionier e-mobilności
Wierzbocice są strasznie głupio zlokalizowane, bo żeby się tam naładować trzeba zjechać z A2, a żeby ponownie wjechać na węźle Słupca trzeba zapłacić dodatkowe 13zł, bo wcześniej uiszczone 32zł się dla zdzierców z Autostrady Wielkopolskiej nie liczy.
Aż dziw bierze ze sie zdecydowali na raka lokalizację. Chyba ze licza na klientow jednorazowych. Mozna z duza doza pewnosci przewidywac ze tu kolejek nigdy nie bedzie 🙂

kubatar

Pionier e-mobilności
Przejeżdżałem ostatnio S7 kolo Nidzicy ale zapomniałem się wychylić żeby sprawdzić czy coś działają przy budowie. Zerkał ktoś ostatnio?
Ta Nidzica trochę za blisko dla Warszawy i wolałbym np Elblag ale wiem ze Warszawa nie jest pepkiem swiata. Może chociaż w droge powrotna się przyda i obsłuży też ruch w kierunku Warmii i Mazur.

Dyzio

Zadomawiam się
Przejeżdżałem ostatnio S7 kolo Nidzicy ale zapomniałem się wychylić żeby sprawdzić czy coś działają przy budowie. Zerkał ktoś ostatnio?
Ta Nidzica trochę za blisko dla Warszawy i wolałbym np Elblag ale wiem ze Warszawa nie jest pepkiem swiata. Może chociaż w droge powrotna się przyda i obsłuży też ruch w kierunku Warmii i Mazur.
Nidzica jest właśnie super w połowie drogi między Gdańskiem a Warszawą raczej nie na pierwsze ładowanie ale na powrotne w miescie doładujesz się na 60% i potem idealnie w nidzicy wracając do GD , WAW 15min i do domu :)

Najnowsze dyskusje