Nowe stacje Ionity: Nagawczyna, Wierzbocice i oczekiwana Nidzica

kubatar

Pionier e-mobilności
A może to jest świadoma strategia żeby zniechęcać biznes do przechodzenia na EV? Pamietajmy do kogo nalezy ionity.
Wczesniej jak startowali nie trzymali standardow jakości w zakresie awaryjność. Przypadek?

OldSeb

Posiadacz elektryka
Sprawnie się uwinęli, byłem tam 18 września i wyglądało to tak:

IMG20240918184240.jpg

Dyzio

Zadomawiam się
Ja nie rozumiem jak unijna firma, pobierająca tak olbrzymie dotacje, może całkowicie ignorować firmy.
1. Pytałem panią na infolinii czy często tak dzwonią z zapytaniem :) Mówiła że bardzo bardzo często i za każdym razem spisuje po co dzwonił petent więc firma doskonale wie że to problem

2. W firmie doszło teraz porsche hybryda z gniazdkiem TYP 2 i jest do niego karta na ładowanie i ionity jest za jakieś 1.8zł i wedle rozpiski ma być faktura na firmę :) oczywiście sprawdzę Teslą czy działą :D

STMS

Pionier e-mobilności
2. W firmie doszło teraz porsche hybryda z gniazdkiem TYP 2 i jest do niego karta na ładowanie i ionity jest za jakieś 1.8zł i wedle rozpiski ma być faktura na firmę :) oczywiście sprawdzę Teslą czy działą :D

od producentów dostajesz fakturę bezpośrednio - grupa VW wystawia Ci FV a Ionity im
nie dostajesz FV od ionity tylko do porche czy innego VW

jako samodzielna firma nie możesz dostać FV teraz bezpośrednio od ionity ... pytanie kiedy dojdą do tak kosmicznej technologii jak wystawianie FV 🤣

Last edited:

Patrizio17

Fachowiec
Dokładnie, na początku mieliśmy 1,36 zł brutto za kWh z kartą Kia, później przeszliśmy na 1,50 zł brutto z kartą BMW. Aktualnie najbardziej opłacało by się wziąć bezpośrednio od nich, ale bez faktury dla mnie ta opcja nie istnieje. Szkoda, bo do tej pory w trasie do Chorwacji ładowaliśmy się głównie na Ionity,

adamusek

Posiadacz elektryka
Byłem dzisiaj, roaming Greenway nie działa, płaciłem karta płatniczą blokuje 200zł na start, ładowanie faktycznie od razu wskoczył mój maks czyli 83kw ;) Ładnie nastrojowe światła podczas ładowania, w pobliżu KFC, WC, galerie miejscówka dobra. najlepsze że nadal nie wiem ile kosztowało ładowanie - nie dostałem żadnego podsumowania tylko w kwh. Nic nie pobrało też z karty poza blokadą

bragyou

Posiadacz elektryka
Muszę odkopać temat IONITY. O co chodzi z tymi "normalnymi fakturami"? Używałem IONITY, wiem, że nie ma w apce miejsca na nazwę firmy i NIP, ale... wystarczy w additional contact information wpisać NIP: 1234.... I taka FV w pełni spełnia wymogi (do 450zł) ;)

Michal

Moderator
Ja w Tesli jak nie mieli NIPu na FV za ładowanie, miałem NIP wpisany w adresie i normalnie wysłałem do księgowej.
Tak samo robiłem na Amazon.de jak kupowałem na firmę