Nowy cennik greenway -12.2023

Pepek

Posiadacz elektryka
No to będziesz miał okazję, bo ruszyło już IONITY Radomsko ;)
I to jest dobry noworoczny news, widziałem kiedyś, że tam stawiają, ale myślałem, że to jeszcze sporo zejdzie, zanim uruchomią. Może już w przyszłym tygodniu będę miał okazję sprawdzić.

BTW, trochę w temacie głównego wątku - EV Klub z GW zmienili benefity i od nowego roku nie ma zniżek 5 i 10 % (w zależności od abonamentu), a są darmowe kWh na GW - najniższy abonament (ten za 0 zł) to 15kWh/m-c darmowych z kodem, a droższe (płatne) abonamenty to darmowe 25kWh/m-c z kodem.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
I to jest dobry noworoczny news, widziałem kiedyś, że tam stawiają, ale myślałem, że to jeszcze sporo zejdzie, zanim uruchomią. Może już w przyszłym tygodniu będę miał okazję sprawdzić.

BTW, trochę w temacie głównego wątku - EV Klub z GW zmienili benefity i od nowego roku nie ma zniżek 5 i 10 % (w zależności od abonamentu), a są darmowe kWh na GW - najniższy abonament (ten za 0 zł) to 15kWh/m-c darmowych z kodem, a droższe (płatne) abonamenty to darmowe 25kWh/m-c z kodem.
Dzięki za cynk, wreszcie przestanę omijać ładowarki GW i czasem z nich skorzystam.
Zaprawdę, powiadam Wam że gdyby w abonamencie za 35PLN było te symboliczne 30-40kWh to kupiłbym ten abonament bez ociągania, ale płacenie za co przez wiele miesięcy nie korzystałem bo i tak było za drogo mija się z celem. Przez taką politykę GW (i innych) na trasy jeżdżę ICE, bo wygodniej i nie raz taniej.

BTW: aktywowałem kupon z EV klub i dalej nie widzę tych darmowych kWh, a jak próbuję jeszcze raz to pisze że już aktywowane?

STMS

Pionier e-mobilności
Dzięki za cynk, wreszcie przestanę omijać ładowarki GW i czasem z nich skorzystam.
Zaprawdę, powiadam Wam że gdyby w abonamencie za 35PLN było te symboliczne 30-40kWh to kupiłbym ten abonament bez ociągania, ale płacenie za co przez wiele miesięcy nie korzystałem bo i tak było za drogo mija się z celem. Przez taką politykę GW (i innych) na trasy jeżdżę ICE, bo wygodniej i nie raz taniej.

BTW: aktywowałem kupon z EV klub i dalej nie widzę tych darmowych kWh, a jak próbuję jeszcze raz to pisze że już aktywowane?
25 kWh za 35 zł to jest dobra cena i nie ma co narzekać

Narzekać można na ceny powyżej ale to inna historia

Pepek

Posiadacz elektryka
Też tak miałem, ale po chwili jak wszedłem w historię rabatów, to pojawiła się informacja o tych darmowych kWh - możesz sprawdzić ponownie w historii?

cooler

Pionier e-mobilności
Też tak miałem, ale po chwili jak wszedłem w historię rabatów, to pojawiła się informacja o tych darmowych kWh - możesz sprawdzić ponownie w historii?
Potwierdzam, pokazało się, ale głowę bym dał sobie urwać że wcześniej też tam sprawdzałem i nic nie było.

viallos

Pionier e-mobilności
Chwilę trwa zanim kupon się pojawi w historii aktywacji.

Co do Ionity...Dzisiaj na powrocie zajechałem na Port Radomsko i na pewniaka jadę na Shella bo jakaś ładowarka z daleka się świeci więc sobie myślę że będzie to Ionity, ale jak zajechałem to stoi tylko jedna i nazywa się Shell Recharge 150kW... hmmm coś nie tak ... więc szybki przegląd nawigacji i okazuje się że jestem w złym miejscu... przejeżdżam Moye i ogromny parking zastawiony Tirami i wciąż nic nie widzę ... na końcu parkingu jakaś elektryczna BMKa też zagubiona... jadę w ciemna uliczkę jakiś parking hotelowy wciąż nic, aż na końcu coś za plotem i drzewami się świeci i okazuje się że na zadupiu jest 6 ładowarek Ionity.
Jakieś 3 do 5min spaceru od stacji benzynowej po parkingu pełnym Tirów, gdzieś w ciemnym zaułku. Zero toalety, koszy na śmieci itp ..ehhhh.
Plus że działa i nie trzeba czekać na Greenwaya, który podczas mojego 40min postoju i konsumpcji był cały czas na fulla zajęty ... łącznie 2x2 samochody.
Na Ionity standardowo działa roaming Greenway więc no problem. Od 9 do 90% w mniej niż 40min gdyż skończyło się ładowanie kilka minut przed moim powrotem do samochodu.

20240102_171259.jpg
20240102_171825.jpg

viallos

Pionier e-mobilności
Możesz jeszcze na Plugshare oznaczyć, bo nie ma w cale (chyba?)
Nie używam... jak dla mnie to już jest martwe. Ja sprawdzam zajętość w apkach operatorów na jakieś 20min przed przybyciem i tyle.

STMS

Pionier e-mobilności
Nie używam... jak dla mnie to już jest martwe. Ja sprawdzam zajętość w apkach operatorów na jakieś 20min przed przybyciem i tyle.

tu nie chodzi o meldowanie w plugshare a o dodanie ładowarki z fotkami