Nowy cennik greenway -12.2023

Vidia

Nowy na Forum
technicznie tak ale to jest łamanie regulaminu GW - 1 abonament = 1 kierowca wg ich regulaminu
Czyli jeśli hipotetycznie mam w domu 4 samochody elektryczne dla każdego z domowników. Żonka jedzie do galerii (tam chce się podładować) ja jadę na narty, córka na wypad ze znajomymi. W tej sytuacji "teoretycznie" też nie możemy korzystać z jednego konta ?

Z regulaminu Greenway:
4.2 Usługi ładowania świadczone mogą być wielu użytkownikom pojazdów (Kierowcom), których możesz wskazać w ramach Twojej umowy. Możemy ustalić maksymalną liczbę Kierowców, których to może dotyczyć lub określić warunki, które dany kierowca musi spełnić, aby korzystać z naszych usług.

STMS

Pionier e-mobilności
Czyli jeśli hipotetycznie mam w domu 4 samochody elektryczne dla każdego z domowników. Żonka jedzie do galerii (tam chce się podładować) ja jadę na narty, córka na wypad ze znajomymi. W tej sytuacji "teoretycznie" też nie możemy korzystać z jednego konta ?

poczytaj regulamin

Vidia

Nowy na Forum
Dzięki. Właśnie potwierdziłem to z konsultantem na infolinii.
Każdy dodany kierowca do konta musi wnosić wielokrotność opłaty za wybrany pakiet.

To pytanie z drugiej strony.
1. Czy ładowarka wykrywa konkretny model/egzemplarz pojazdu ?
2. Czy ładowanie można uruchamiać zdalnie ?

STMS

Pionier e-mobilności
Każdy dodany kierowca do konta musi wnosić wielokrotność opłaty za wybrany pakiet.

1 wg mnie nie
2 tak

luki

Pionier e-mobilności

1. tak, nie, nie wiem* (niepotrzebne skreślić) - https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_15118
2. tak

Ogólnie wszystko zależy od determinacji operatora. Możesz odpalić zdalnie, możesz pożyczyć kartę RFID, możesz udostępnić login/pass do swojego konta... Nie wiem jak teraz, ale kiedyś na pewno można było odpalić przynajmniej 2 sesje równolegle z jednego konta. (Nie poruszam tutaj tematu łamania regulaminu)

KrzysztofFly

Moderator

W przypadku ładowania DC raczej tak, w AC raczej nie.
Można, tylko czasami jest z tym problem i nie zawsze się udaje. Teoretycznie karta jest pewniejsza, jednak z kartą też czasami bywają problemy. Generalnie najlepiej mieć i kartę i aplikację, szczególnie przy korzystaniu z partnerów roamingowych. Jako, posiadacz Tesli (wspominałeś o tym w wątku) najmniej problemów będziesz miał przy korzystaniu z SuC, szczególnie za granicą, a przy okazji raczej będzie to tańsze ładowanie od ofert konkurencyjnych sieci.

Bronek

Pionier e-mobilności
Znalazlem taki dopisek w fakturach i zapytałem co to oznacza?
Korespondencja byla przy okazji, bo coś mi przestalo pobierać automatycznie kasę z, karty i potem monitowaliitd... . A karta byla ok.
Musiałem ją wywalić z konta i na powrót tą samą dodać.

tempFileForShare_20240115-120323_copy_810x934.jpg
Odpowiedź Greenway a
Dzień dobry Panie Dariuszu,

dziękuję za Pana wiadomość.

Informacja "nadpłata" czasem pojawia się w naszych systemach błędnie.

Tak jak już wspomniałem, dział księgowości nie odnalazł nadprogramowych środków, jednak jeśli faktycznie nadpłata wystąpiła, prosiłbym o przesłanie potwierdzeń transakcji, wtedy oczywiście zwrócimy pieniądze.

luki

Pionier e-mobilności
A przy okazji, też dostaliście maila o ankiecie? :
"Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna. Dzięki niej możemy podnosić poziom naszych usług. Z tego powodu, chcielibyśmy Cię zaprosić do wzięcia udziału w naszej Corocznej Ankiecie GreenWay.

Wypełnienie ankiety zajmie Ci około 12 minut, a w ramach podziękowania za podzielenie się opinią, otrzymasz od nas kupon rabatowy na 5 kWh na ładowanie."