Nowy Ë-C4 X

JareG

Pionier e-mobilności
No ale my głównie jeździmy w 2 osoby i też mam w samochodzie jak u cyganów... moja kobita się pyta ile może wziąć butów (wyjazd na tydzien). Ja odpowiadam weź te które chcesz... i cyk 10par :D
Kiedyś mógłbyś pohandlować.. 🤣

Pozdrawiam

Michal

Moderator
Nikt niczego nikomu nie wciska
Wciskają, wciskają... w reklamach, testach, filmach na YT... Wszędzie, a że wyżej się siedzi, a że lepszy widok, a, że więcej miejsca w bagażniku... Wciskają jak nic... Firmy motoryzacyjne więcej na tym zarabiają, to cyk - więcej reklamują i ludzie więcej kupują. Oczywiście dalekom nam do pickupów w US, ale to i tak durny trend. Ja to bym te wszystkie SUVy i Crossovery zakazał w piździec... M.in. w imię oszczędzania paliwa i energii. Jak ktoś chce więcej miejsca, to niech sobie kombi kupi :p Bo te bydło mi tylko drogę zasłania jak za nim jadę i pogarsza w ten sposób bezpieczeństwo na drodze :p Dlaczego już prawie nikt nie robi kombi, bo przecież suv lepszy, bo wyżej się siedzi i tak się nakręca, bo im więcej SUV na drodze, tym gorzej mają kierowcy sedana, bo nic już za takim bydłem nie widzą, a idź...

JareG

Pionier e-mobilności
(...) Jak ktoś chce więcej miejsca, to niech sobie kombi kupi :p Bo te bydło mi tylko drogę zasłania jak za nim jadę i pogarsza w ten sposób bezpieczeństwo na drodze :p Dlaczego już prawie nikt nie robi kombi, bo przecież suv lepszy,(...)
Miałem kombiaki (i to duże) przez wiele lat, ze względu na psiaki.. a potem odkryłem minibusy 🤣 SUV przy tym to kurdupel..
.. ale musisz coś kolego Michale z tym wzrokiem zrobić, skoro niedowidzisz.. ;) 🤣

Pozdrawiam

Agacia76

Posiadacz elektryka
Ja tam wolę TM3, bo mniejszy i mniejsze zużycie energii :p
Te dane z Norwegii, to jednak z okresu, gdzie stanęła fabryka w Chinach i praktycznie nie było statków do EU (TM3), a ruszyła sprzedaż z giga DE (TMY) :p

Przy czym niestety, prawda jest taka, że jak wszystkie firmy wciskają ludziom SUVy i Crossovery, to ludzie chcą SUVów i Crossoverów :p
Dlaczego ludzie wybierają większe auta? Bo między innymi ludzie nie potrafią już jeździć pociągami na wakacje, bo muszą zabrać za dużo gratów. Moje doświadczenia są takie, że Ile byś nie miał miejsca w aucie, to zawsze zapakujesz je po brzegi ;)
Z małym dzieckiem da się pojechać na tydzień wakacji z 3 walizkami, wózkiem gondolą, wanienką, babybjornem, łóżeczkiem i toną zabawek i sprzętu, a da się z połową tych gratów.
Masz racje. Kolega dostal ofrete czy ma ochote zamienic za dribla doplata kilkuletnia TM3 na Y i zgodzil sie😀Pchaja co maja👌(Norwegia)

Agacia76

Posiadacz elektryka
No ale my głównie jeździmy w 2 osoby i też mam w samochodzie jak u cyganów... moja kobita się pyta ile może wziąć butów (wyjazd na tydzien). Ja odpowiadam weź te które chcesz... i cyk 10par :D
Ale jak miała w Tajlandii dźwigać plecak to wszystko sie udało zabrać na 3 tygodnie i jej plecak ważył 11kg :)
Tu akurat potrafie malzonke zrozumiec. Ciesz sie , ze nie dobrala do kazdej pary torebki👌

Agacia76

Posiadacz elektryka
Niby nic A wszyscy wiedza 😀I wszyscy zamawiaja. Faktycznie, teraz Y u nas na drodze coraz wiecej na nowych numerach, wiec cos w tym jest👌