Nowy hit sprzedaży?

rookie

Zadomawiam się
Dlatego podjalem decyzje- biore Tesle Y LR
Jeździłeś już Tesla Y? Co Cię przekonuje do Y w stosunku do EX30? W sumie to dwa zupełnie inne typy samochodów. Wiadomo że Volvo ma mniej miejsca... Też rozważam T. Niestety TM3 ma bardzo słaby dostęp do przestrzeni bagażnika. No właśnie a Y to już 2 klasy większy samochód.

Savvas

Nowy na Forum
Jeździłeś już Tesla Y? Co Cię przekonuje do Y w stosunku do EX30? W sumie to dwa zupełnie inne typy samochodów. Wiadomo że Volvo ma mniej miejsca... Też rozważam T. Niestety TM3 ma bardzo słaby dostęp do przestrzeni bagażnika. No właśnie a Y to już 2 klasy większy samochód.
Jezdzilem juz 3 jazdy testowe.
Przekonuja mnie 2 rzeczy na korzysc Tesli LR.Dużo miejsca z na tylnej kanapie, poteżny bagażnik ( rodzina 2+2) oraz wydajność napędu i najmniejsze zużycie.Do tego sieć SUC w całej Europie - a planuje kilka fajnych podróży zrobić.
Będzie mi brakowało jakości Volvo, jeszcze obecnie mam Volvo XC60 i to jest swietne auto.

Cav

Pionier e-mobilności
Jest pokazane że prawy fotel jest prawidłowo ustawiony a lewy gdzie siedzi prezenter do kierownicy przysunięty
Chodziło mi o ustawienie w pionie.
Tego typu prezenterzy zazwyczaj walą je na ziemię, myląc crossovera ze sportowym ścigaczem, (albo BMW).
Więc do niczego taka informacja się nie przyda.
Ten dodatkowo to mikrus, więc tym bardziej.

Cav

Pionier e-mobilności
Jezdzilem juz 3 jazdy testowe.
Przekonuja mnie 2 rzeczy na korzysc Tesli LR.Dużo miejsca z na tylnej kanapie, poteżny bagażnik ( rodzina 2+2)
A co to ma wspólnego z Volvo i tym tematem?
Wiadomo, ze auto tej wielkości, to zaprzeczenie tychże potrzeb.
Auto dla innego odbiorcy.

KRA

Fachowiec
No i chyba Tesla dolała oliwy do ognia i obniżyła ceny Tesli Model 3 żeby utrudnić wybór. Spadł dolar więc ciekawe jak długo się utrzymają takie ceny ale na tą chwilę Long Range jest od 201 590 zł a Performance 231 290 zł i to dostępone od ręki:

KRA

Fachowiec
Skąd wiesz?
Po znaczku na masce? ;-)

Czy już jeździłeś Volvo, którego na rynku jeszcze nie ma?
Widziałem recenzje i jest mało miejsca z tyłu, 318l bagażnik, recyclingowane panele wyglądające jak lastriko, klamka drzwi bocznych jak z odpustu, zaoszczędzili nawet na przyciskach do otwierania szyb dając je na środkową konsolę i przełączając między przodem a tyłem, marka należy do Chińskiego konsorcjum sprzedajacego w Rosji i płacącego tam od tej sprzedaży podatki za które Putler kupuje broń która zabija naszych sąsiadów. Cena adekwatna do auta klasy D jak Tesla a nie autka klasy B którym jest jak Peugeot 208. Jeszcze mało?

Cav

Pionier e-mobilności
Widziałem recenzje i jest mało miejsca z tyłu,
I to czyni go gorszym autem?
Czy może tylko mniejszym?

Dopuszczasz w ogóle sytuację, że dla kogoś może to być plus a nie minus?

Bo jak nie, to na tej samej zasadzie można powiedzieć że inne auto jest gorsze bo brzydsze, również w oderwaniu od reszty cech.

P.S.
Dostrzegasz różnicę miedzy P208 a np. P2008, czy nie bardzo?

KRA

Fachowiec
I to czyni go gorszym autem?
Czy może tylko mniejszym?

Dopuszczasz w ogóle sytuację, że dla kogoś może to być plus a nie minus?

Bo jak nie, to na tej samej zasadzie można powiedzieć że inne auto jest gorsze bo brzydsze, również w oderwaniu od reszty cech.

P.S.
Dostrzegasz różnicę miedzy P208 a np. P2008, czy nie bardzo?
Tiaaa, czyli wybiórczo odniosłeś się tylko do jednego z wielu argumentów i to bez odniesienia do rozmiaru<=>ceny... gratuluję :)
A do P2008 lepiej się wsiada i ma więcej miejsca niż EX30 no i bagażnik 434L a nie 318L więc jednak bliżej EX30 do P208 tylko że za 70% więcej ceny... Chyba że uważasz mniejszy bagażnik też za plus :)

Last edited:

Najnowsze dyskusje