Pytałeś u tego dealera u którego stoi dany egzemplarz, czy u innego?Za to wybitnie nie chcą pozbyć się tych dwóch AWD z 2024 widocznych na stocku przez stronę Hyundaia. Na stronie cena 229 000 zł (i tak o grube dziesiątki tysięcy za dużo), a dealer przygotowując ofertę daje "super rabat ponad 20%" i wysyła ofertę na 241 000 zł...
U tego u którego stoiPytałeś u tego dealera u którego stoi dany egzemplarz, czy u innego?
Rozumiem że w salonie dostałeś poprsortu dodatkowy rabat dla grup zawodowych lub coś innego?Na stocku Hyundaia pojawiło się parę nowych sztuk Ioniq5 2025 - 8 aut w różnych lokalizacjach.
Z czego 7 sztuk to UNIQ AWD i jedna Dynamiq RWD.
Link
Za Uniq AWD wychodzi 240 000 zł. 20 tysięcy więcej niż oferowano mi w salonie przy zamawianiu z Korei.
No to nie ma się co napalać, trzeba poczekać aż wrócą wyprzedaże.U tego u którego stoi
no ale przecież dzięki temu masz "super ofertę" i za 2300 PLN netto miesięcznie jeździsz nowym fajnym autem, tylko trzeba z góry opłacić arvalowi dużą część utraty wartości w postaci wpłaty własnej i podpisać cyrograf na 36 miesięcyCzy macie doświadczenie, czy Hyundai daje rabat kwotowy Arvalowi, a jak tak to jak wysoki, przy wynajmie długoterminowym? Bo cena dla klienta takiego Ioniqa 5 powiedzmy 185tys., a w ofercie na wynajem cena katalogowa...
ja patrzyłem na to (i chyba faktycznie tutaj nie ma wpłaty własnej, tym bardziej Arvalowi zależy na cenie katalogowej)Nie, zupełnie taka cena nie wychodzi, sporo sporo mniej, i nawet nie na 3, a na 4 lata. W porównaniu jednak do oferty Ford Ambasador, tutaj jest Serwis i Assistance. Tylko zastanawiam się jak to wygląda u dealerów.