Ja też mam e208. Apka faktycznie jest do dupy. Ale jeżeli chodzi o interfejs użytkownika w samochodzie, to nie mam się za bardzo do czego przyczepić. Mogli by dodać parę funkcji (np. limit ładowania do 'X' procent, odroczony start ładowania, może jeszcze jakieś parę drobiazgów).
Przecież można ustawić start ładowania na określoną godzinę, zarówno w aucie jak i w aplikacji. Limitu faktycznie brakuje, tym bardziej, że sami zalecają utrzymywanie stanu naładowania w zakresie 30-70%, nie dając jednak do tego narzędzia

.
U mnie do tej pory wszystko działa, nic nie padło, nic nie skrzypi, .... Do dej pory, za dwa przeglądy gwarancyjne (1 rok 12,5k km, 2 lata 25k km) zapłaciłem w sumie 1422 zł.
Ja akurat wykupiłem przy zakupie pakiet serwisowy z przedłużoną gwarancją (Comfort Plus), tak więc faktycznie zapłaciłem od razu 5600zł brutto, jednak od tego czasu nie wydałem ani złotówki (przegląd na 12.5kkm, 25kkm, 50kkm, 75kkm, mam aktualnie 90kkm), a mam jeszcze jakiś czas spokój z wydatkami, no i jeszcze gwarancję.
A części jest pełno na rynku, bo cała masa części jest wspólna z modelem ICE. Mi na przykład jakiś palant zbił lusterko - ogarnąłem to za 300 zł (ale nie w ASO, bo każde ASO ma ceny z kosmosu, nie tylko w grupie Setllantis - za lusterko w ASO chcieli coś około 800 zł, o ile mnie pamięć nie myli).
A biorąc pod uwagę, że w większości są to bardzo popularne modele, to jest to naprawdę ogromna zaleta. Dzięki temu da się kupić bez problemu nowe i używane części oryginalne, a także dostępnych jest mnóstwo zamienników części eksploatacyjnych.
No to znam lepsze opcje w tej cenie.
Dużo lepsze.
Np. Soul, pewnie też już Niro.
W wersji z małą baterią raczej nie są lepsze od Stellantisów, szczególnie że te drugie mają w standardzie pompę ciepła i zdecydowanie szybsze ładowanie DC.
Również takie z dużą baterią.
Z dużą baterią, to i owszem, mogą być konkurentem Stellantisów, a nawet mogą być lepszym wyborem.
Biją na głowę cokolwiek od Stellantisa, zwłaszcza w podobnej cenie.
Moim zdaniem z podziałem na wielkość akumulatora jak wyżej

. Jednak w ofertach używanych raczej niewiele jest Kia/Hyundai w podobnej cenie z dużym akumulatorem.