Nowy soft do Infotaiment i nowe mapy

p0li

Pionier e-mobilności
uaktualnienie - procent baterii wyswietla sie nie zamiast GOM-a tylko jak wywolamy zuzycie chwilowe to doszlo nowe pole z SOC-em baterii

Attachments

• soc.jpg
    soc.jpg
    24 KB · Liczba wyświetleń: 36

p0li

Pionier e-mobilności
od dzis jest dostepny nowy soft do jednoski multimedialnej - jej numerek to 44.02.13.12 z dnia 18.04.2022

jak zainstaluje to napisze co sie zmienilo bo jak na razie sie ssie :) (niecale 6GB)

KrzysztofFly

Moderator
od dzis jest dostepny nowy soft do jednoski multimedialnej - jej numerek to 44.02.13.12 z dnia 18.04.2022

jak zainstaluje to napisze co sie zmienilo bo jak na razie sie ssie :) (niecale 6GB)
Też zasysam, jednak STELLANTIS powinien chyba trochę zainwestować w serwery i łącza, bo o ile pobranie map (zapewne z serwerów Tom Tom) trwało kilkadziesiąt sekund, to tutaj zanosi się na kilkanaście godzin.

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
o ile pobranie map (zapewne z serwerów Tom Tom) trwało kilkadziesiąt sekund, to tutaj zanosi się na kilkanaście godzin.
to masy jakieś gigantycznie szybkie łacze - u mnie mapy zajmują 17GB - tyle zassać w kilkanaście sekund... O.O

a nowy soft to 5,8GB i u mnie na wiejskim łączu szło niecałe 2h

KrzysztofFly

Moderator
No mi na początku też pokazywało mniej, po 2 godzinach pobrane było 2GB, a następnie się zresetowało i pobiera od nowa. Tak więc zostawię komputer na noc, może do rana pobierze.
Co do mapy, to link do filmiku jak wyglądał fragment pobierania poniżej
Łącze 1Gb/s

p0li

Pionier e-mobilności
jak ktos juz zrobi update po przy pierwszym wyłączeniu auta pojawia się komunikat na ekranie - niestety zanim znalazłem okulary to już zniknął
jakby ktoś zrobił fotk albo przeczytał co tam napisali to będę dźwięczny

p0li

Pionier e-mobilności
z tego co na szybko zauważyłem to ikonki stacji radiowych są jakby ładniejsze - ale więcej na razie nie grzebałem - na forum peugeota odradzają instalację bo znikają mapy z centralnego kokpitu - podejżewam że niedługo wyjdzie jakaś poprawka

p0li

Pionier e-mobilności
z tego co na szybko zauważyłem to ikonki stacji radiowych są jakby ładniejsze - ale więcej na razie nie grzebałem - na forum peugeota odradzają instalację bo znikają mapy z centralnego kokpitu - podejżewam że niedługo wyjdzie jakaś poprawka
i dokladnie tak sie stalo - od dzis jest dostepna poprawka nr 44.02.16.52 z 27.04.2022
poprzednia namieszala sporo w peugeocie - w cytrynce jedyne co skaszanili to w apce w zakladce trasy czas rozpoczecia i zakonczenia podrozy byl taki sam
no zobaczymy co sie zmienilo

p0li

Pionier e-mobilności
Też zasysam, jednak STELLANTIS powinien chyba trochę zainwestować w serwery i łącza, bo o ile pobranie map (zapewne z serwerów Tom Tom) trwało kilkadziesiąt sekund, to tutaj zanosi się na kilkanaście godzin.
no niestety - najnowszy soft jest tak pożądany że od tzgodnia próbuje pobrać poprawkę, przeważnie po 2 dniach się wywala (tak żeby wkur..zdenerwować to przy 95%) i ciągnie od nowa

czy udało się komuś pobrać soft i mógłby go gdzieś wystawić? jakiś gdrive albo mega albo coś?