robiłem tak i nicTam trzeba podczas handshake trzymać kabel dociśnięty górą.
Właśnie kurcze w ogóle nie rozumiem tej zmiany dot. AP. Jedyne co mi przychodzi do głowy to faktycznie utrudnienie takich modyfikacji jak continuous autopilot w S3XY commander. Tylko jakoś mi się nie chce wierzyć, że o to chodzi. Może mają jakąś dobrą argumentację tylko się tym z jakiegoś powodu nie chwalą? W każdym razie trzymam kciuki za panów od commandera żeby coś wymyślili. Skoro da się to obejść dodatkowym profilem to może znajdą jakiś sposób żeby przełączać między AP a tempomatem. IMHO z tego co opisujecie to ten autopilot w Juniper działa wręcz niebezpiecznie przy zmianie pasa. Jeśli dobrze rozumiem, zmiana pasa i niezareagowanie na czas oznacza wyhamowanie auta.. Czyli daję kierunkowskaz, wskakuję na lewy pas żeby wyprzedzić i jeśli nie połączę tego z natychmiastowym wciśnięciem pedału gazu to zamiast wyprzedzić wyhamuję na lewym pasie. Przy większym ruchu to już tylko krok do tego, żeby ktoś mi wjechał w bagażnik.. Poprzednia opcja była sensowna, ta brzmi jakby ktoś tego w ogóle nie przemyślał..To już mamy dwie 'wady' Junipera:
1. Albo tempomat albo AP,
2. Ładuje albo i nie na Ionity,
Hmm, ładowałem się kilka razy na Ionity „starym” Y i nigdy nie było problemu. Dziwne..Mój Juniper też nie mógł zaskoczyć na Ionity. 2x 200 zł zablokowane, dopiero za 3 razem infolinia uruchomiła zdalnie 20kWh darmowych.
Nie zdążysz wskoczyć na lewy pas bo jak włączysz kierunkowskaz na prawym to już przyhamuje zanim się weźmiesz za wyprzedzanie. Trzeba zsynchronizować kierunkowskaz z gazem. A najlepiej najpierw gaz a później kierunkowskaz.Czyli daję kierunkowskaz, wskakuję na lewy pas żeby wyprzedzić i jeśli nie połączę tego z natychmiastowym wciśnięciem pedału gazu to zamiast wyprzedzić wyhamuję na lewym pasie. Przy większym ruchu to już tylko krok do tego, żeby ktoś mi wjechał w bagażnik..
Heh, to równie niefajnie. Nie podoba mi się taka zmiana. Ale co zrobić..Nie zdążysz wskoczyć na lewy pas bo jak włączysz kierunkowskaz na prawym to już przyhamuje zanim się weźmiesz za wyprzedzanie. Trzeba zsynchronizować kierunkowskaz z gazem. A najlepiej najpierw gaz a później kierunkowskaz.