Nowy Supercharger Odolion / Ciechocinek

marco_25

Posiadacz elektryka
Napisz instrukcję jak ładować się Teslą na Ionity.
Ja ostatnio 3x Juniperem próbowałem i nie ruszyło ładowanie.
Jak już napisał @bragyou normalna procedura. Odwrotnie też działa, podłączenie do samochodu, autoryzacja w aplikacji i 10-15 sekund później przemieszczają się elektrony. Nie wiem co jest nie tak w juniperze :(

Pabloss

Posiadacz elektryka
Krzywa ładowania wynika z "baterii" (zastosowałem skrót myślowy, chyba wszyscy wiedzą o co chodzi) Tesli, a nie z ładowarki.

bragyou

Posiadacz elektryka
Jak już napisał @bragyou normalna procedura. Odwrotnie też działa, podłączenie do samochodu, autoryzacja w aplikacji i 10-15 sekund później przemieszczają się elektrony. Nie wiem co jest nie tak w juniperze :(
Ostatnio zdarzyło mi się, że w ten sposób w aplikacji stacja była zajęta 😅

nabrU

Moderator
Moja 3 też najwyższą prędkosć osiągnęła na ekoen reduta w Warszawie, a nie na suc Bonarka...

Krzywa ładowania wynika z "baterii" (zastosowałem skrót myślowy, chyba wszyscy wiedzą o co chodzi) Tesli, a nie z ładowarki.
Jasne, przy założeniu że te wszystkie SuC 250kW są rzeczywiście 250kW :p. Innych operatorów też się to dotyczy

KrzysztofFly

Moderator
Moja 3 też najwyższą prędkosć osiągnęła na ekoen reduta w Warszawie, a nie na suc Bonarka...
Tyle, że na SuC jesteś w stanie chociaż przez chwilę ujrzeć 250kW, a na innych nie ma na to szansy.
Oczywiście jest tu kilka zależności, jednak kilka razy u siebie taki wynik widziałem ;).