Electro
Zadomawiam się
Inna sprawa to punkt odniesienie i wtedy wrażliwość może być mniejsza lub większa. Zacytuję Electro: "Aktualnie jeżdżę autem które ma aerodynamikę kamienicy (Mercedes G) wiec wszystko szumi i gwiżdże (niezmiennie od 45 lat w tym modelu)".
Nie chciałem na łamach forum przytaczać deklaracji PIT czy stanu garażowego wiec dyplomatycznie odpowiem, iż mam wiele odniesień do Tesli wiec możesz mi wierzyć moja wrażliwość nie jest mniejsza lub większa a najzwyczajniej w świecie trzeźwo podchodzę do tematu.
Niestety wiele osób na tym forum z uporem maniaka wypiera fakt, iż zakupiło samochód o równowartości trzech dobrych amerykańskich pensji od producenta będącego na rynku dekadę. Żeby tego było mało poczciwa 3’a wciąż równana jest do BMW 5 czy Audi A6 🤦♂️ Kiedy już każdy przeczyta na forum czy obejrzy na YT ze to auto jest chyba inne niż BMW 5 zaczyna to mam wrażenie w weekend sprawdzać organoleptycznie. Wpada jeden forumowicz z drugim do garażu i nerwowymi ruchami, spoconymi dłońmi … maca, szarpie, miętosi, ugniata… uszczelki, lampy, klapę, lusterka by po tym wszystkim zadzwonić do najbliższego zakładu renowacji pojazdów przedwypadkowych i okleić całe auto folią PPF tak żeby próg się nie obtarł, lampa nie odpadła a szyba nie zbiła.
TM3 to BMW 3 przyspieszające lepiej od Audi R8 (sprawdzone
W cytowanym poście istotnie użyłem porównania do serii G ale tylko żeby uświadomić, ze oczekiwania warto skonfrontować z rzeczywistością przed zakupem. Można wypożyczyć taki samochód, pojeździć by później nie być zdziwionym i nie tracić czasu na szukanie tutoriali dotyczących mocowania lamp
Swoja droga z serią G jest podobnie. Wielu użytkowników zamienia BMW X5/X6 na G w AMG bo wypada, bo modne, bo bulwarowe…
Po kilku tygodniach płacz i lament na forum Geli czy na Grypie, ze świszczy, ze głośno, ze uszczelki skrzypia, ze pali 30L, ze w trasie 140km/h to realny max …
Na forum Audi tez płacz ze do RSQ drogie tarcze, a rozrząd za 20k to chyba Kasa Stefczyka będzie wymieniać.
Nie rozumiem dlaczego ludzie nie cieszą się z zakupionego produktu (jeśli po analizie przedzakupowej dokonali świadomego wyboru) tylko szukają problemów na sile tracąc czas, zdrowie, życie …
Na zakończenie….
dobrego weekendu i radości z jazdy życzę