Oklejanie auta folią PPF

TomaszNow

Zadomawiam się
Czy ktoś oklejał progi w swojej Tesli TM3 H? Czy progi są czymś zabezpieczone ? bo 3 tygodnie temu przy okazji szyb robiłem , ale co dziwne na progach po 2 tygodniach wyszły bąble (nie były na myjni myte, jakby się woda dostała)

GGrraadd

Zadomawiam się
Czy ktoś oklejał progi w swojej Tesli TM3 H? Czy progi są czymś zabezpieczone ? bo 3 tygodnie temu przy okazji szyb robiłem , ale co dziwne na progach po 2 tygodniach wyszły bąble (nie były na myjni myte, jakby się woda dostała)
Ja mam progi oklejone i póki co wygląda to ok. Jedynie na krawędzi folii za chlapaczem folia się delikatnie podwinęła i zgarnęła trochę brudu.

STMS

Pionier e-mobilności
Jeśli szukasz profesjonalnego oklejania samochodów, to Koncept Art to strzał w dziesiątkę! Ich precyzja, jakość wykonania i trwałość folii sprawiają, że każde auto wygląda spektakularnie i przyciąga wzrok. Dzięki nowoczesnym technologiom i doświadczeniu ekipy masz pewność, że Twoja reklama będzie prezentować się perfekcyjnie przez długi czas.

A jeśli potrzebujesz wysokiej jakości nadruków na odzież i akcesoria, to zapraszam do Koncept DTF – specjalizujemy się w nadrukach, haftach i odzieży reklamowej na najwyższym poziomie! Połącz styl z profesjonalizmem i wyróżnij swoją markę na rynku!
Ale żenująca reklama …

map

Fachowiec
PPFy to wymysł marketingowców od detailingu. Robią z tej folii "mityczną tarczę" na wszystko, a jest jak na tym filmie powyżej. Pooglądajcie sobie auta znajomych z tymi foliami i przekonajcie się sami jak to wygląda po czasie.

Spece branżowi wymyślają jakieś full body, full fronty, bikini i inne pakiety. Jasne jest to pewna forma ochrony, bo to dodatkowa warstwa, ale przedziały 15 do 20k netto za worek foliowy na samochód? Kasę można wywalić na wszystko i nikt nie broni, ale jak już ktoś bardzo chce zabezpieczyć lakier to niech zrobi sobie ceramikę za 1/5 tych pieniędzy i po trzech latach odnowi ją i dalej będzie miał masę kasy w kieszeni.

Tesla to nie jest auto, które po latach będzie zyskiwało na wartości lub stanie są czymś, co będzie tę wartość trzymać. Przy odsprzedaży ta kasa nie zostanie odzyskana, a raczej większość z was nie planuje zostać z tym autem na 10 lat i więcej. Jeśli chcesz pomóc sobie w utrzymaniu lakieru auta, ułatwić trochę mycie i przedłużyć żywotność nazwijmy to "wizualną" to masz ceramikę, która pewnie wyniesie od 2500 do 3500 złotych w zależności od auta. Jedyny sens folii to faktycznie jak ktoś ma potrzebę wrzucenia innego, jakiegoś indywidualnego koloru, bo mu się podoba i kropka.

solik

Pionier e-mobilności
Ja po 60k i 3 latach nie narzekam na bialy lakier, myje glownie na szczotkach z reczym oplukaniem na myjni przy salonie samochodowym i pare odpryskow kamieni zaprawka z ali polecialem nadal ladny lakier :)

swistak

Posiadacz elektryka
PPFy to wymysł marketingowców od detailingu
Zdecydowanie popieram.
Zrobiłem ceramikę+szyby za 2500zł. Ale nie dla ochrony lakieru. A dla łatwiejszego utrzymania w czystości. Dla mnie.
Choć i ceramika też nie jest niezbędna. Można woskować co pół roku. Też daje efekt.
Ale folia - no nie.