One card to rule them all…

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
A ile ładowarek obejmuje obsługą?
A co to ma do rzeczy? Jak mogą filtrować po wartościach liczbowych 'X' (moc), to mogli by też filtrować po wartościach liczbowych 'Y' (cena).

nabrU

Moderator
Tyle że moc to wartość stała, a cena zmienna i takie np. Ionity ma inną cenę w PL i inną w np. FR. Łatwiej też pewnie to zrobić dla Elocity z mniejszą ilością ładowarek (tylko w Polsce?) niż z prawie milionem na świecie (głównie w Europie). Ale przyznaję - opcja by się przydała.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Tyle że moc to wartość stała, a cena zmienna i takie np. Ionity ma inną cenę w PL i inną w np. FR. Łatwiej też pewnie to zrobić dla Elocity z mniejszą ilością ładowarek (tylko w Polsce?) niż z prawie milionem na świecie (głównie w Europie). Ale przyznaję - opcja by się przydała.
A co z tego, że cena jest zmienna? W danej chwili w swojej bazie danych mają przypisaną jakąś cenę, i po tej cenie mogą filtrować. A to, że w bazie danych cena się zmienia od czasu do czasu, to nie ma nic do rzeczy.

Jak mają techniczne możliwości do filtrowania miliona ładowarek po mocy (a mają, bo po mocy można filtrować w ich apce), to nie widzę problemów, aby mieli możliwość filtrowania po cenie - to jest zasadniczo to samo.

pmlody

Pionier e-mobilności
Łatwiej też pewnie to zrobić dla Elocity z mniejszą ilością ładowarek (tylko w Polsce?) niż z prawie milionem na świecie
Nie ;) Tak samo łatwo w obu przypadkach.

nabrU

Moderator
Po prostu Electroverse pewnie dostaje procent od każdej transakcji od oryginalnego operatora, więc taka funkcja nie jest w ich interesie ;)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Po prostu Electroverse pewnie dostaje procent od każdej transakcji od oryginalnego operatora, więc taka funkcja nie jest w ich interesie ;)
A mogłaby ich zainteresować. Bo teraz rzadko ładuję przez Electroverse. A jakbym mógł filtrować po cenach, to pewnie ładowałbym przez nich więcej (i by więcej zarobili na prowizji).

nabrU

Moderator
Podejrzewam, że nie jesteś reprezentatywnym klientem i tyle. Mają dane gdzie, kto i jak dużo ładuje, a nam to się tylko wydaje że coś wiemy. Ja tam nie narzekam, bo abo nie ma, karta jest za darmo...mam u nich 8% zniżki jako abonent i oferują 'plunge pricing' w UK. Referrali też trochę mam, więc cena jakby mniej mnie interesuje ;) zwłaszcza, że to moja 'awaryjna' karta (bo free SuC rulezzz)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Podejrzewam, że nie jesteś reprezentatywnym klientem i tyle. Mają dane gdzie, kto i jak dużo ładuje, a nam to się tylko wydaje że coś wiemy. Ja tam nie narzekam, bo abo nie ma, karta jest za darmo...mam u nich 8% zniżki jako abonent i oferują 'plunge pricing' w UK. Referrali też trochę mam, więc cena jakby mniej mnie interesuje ;) zwłaszcza, że to moja 'awaryjna' karta (bo free SuC rulezzz)
Wydaje mi się, że filtrowanie po cenie używałoby dużo klientów, nie tylko ja :). I wtedy mieliby ode mnie więcej danych .

nabrU

Moderator
W DE podobno weszło 'Plunge Pricing' na Electroverse. Sprawdźcie swoje apki bo być może coś podobnego pokazało się (lub pokaże) w PL.

1737714923391.png

Ironeska

Fachowiec
Dzis sprawdzałem ceny i taka niespodzianka.

Attachments

• Screenshot_20250124_115053_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250124_115053_Samsung Internet.jpg
    589,2 KB · Liczba wyświetleń: 47

Najnowsze dyskusje