cooler

Pionier e-mobilności
"ale dla komfortu podróżowania wkoło komina warto" mógłbyś przetłumaczyć co to znaczy? nie jestem z Polski. :)
po angielsku jest podobnie, around the chimney czy jakoś tak. Jak po rusku to nie wiem

zibizz1

Pionier e-mobilności
W koło komina czyli w okolicy domu

Bardziej dynamiczna jazda, włączanie się się do ruchu, rekuperacja powoduje że mocniej się rozpędzam bo nie żal energii jak w spalinowce bo większość można odzyskać, codzienne rano ciepłe auto, czekanie w aucie w mieście zima ( nie trzeba odpalonego silnika).

W dalekie trasy też spoko tylko trzeba sobie +5-10% czasu dodać i dobrze zaplanować. Mnie blokuje też słaba ilość elektrycznych aut dla 6-7 pasażerów.

daniel

Señor Meme Officer
"ale dla komfortu podróżowania wkoło komina warto" mógłbyś przetłumaczyć co to znaczy? nie jestem z Polski. :)
Tzn że jeśli jeździsz blisko domu, czyli "wokół komina" na Twoim domu), to samochód elektryczny jest bardzo komfortowy.

Bronek

Pionier e-mobilności
Kiedyś był od komina podatek
Tzw "podymne" pobierano od każdego komina na dachu. Wysokość podatku zależna była od tego, czy dym w mieście, czy na wsi.

luki

Pionier e-mobilności
To zupełnie tak samo jak kiedyś za prąd płaciło się od ilości gniazdek w domu (stąd czasem na rozgałęziacz się mówi złodziejka). Wyobrażacie to sobie teraz?

nabrU

Moderator

Najnowsze dyskusje