galux20

Zadomawiam się
Nie przebije tego.
Mam Żonę, która by wysiadła z auta jakbym miał zasięg poniżej 200km.
I zastanawiał się czy w hotelu dadzą mi się podłączyć czy nie, ewentualnie w jakie dni Lidl jest otwarty.
I czy miejscowi nie będą przeganiać bo za długo się ładuje .
Na komfort w górach też nie narzekam napęd na 4 łapy daje rade

Rafalski

Posiadacz elektryka
To teraz żona jest argumentem które auto jest lepsze? Litości… Nie trzeba się zastanawiac czy hotel da się podłączyć - wystarczy spytać :) wyobraziłem sobie moment gdy spalinowce kończy się paliwo zostaje 200km i twoja żona wybiega z auta bo przecież nie będzie takim jeździć

nabrU

Moderator
Mnie jest łatwiej z tymi 200km, bo jestem również motocyklistą i moja Africa Twin (ICE :eek:) też czasami niewiele więcej pojedzie. A ludzie tym jeżdżą dalej niż do Chorwacji, w miejsca gdzie paliwo leje się z plastikowej butelki, bo stacji niet. I nikt nie narzeka na zasięg... Dziwni jacyś, nieprawdaż ;) No ale na takim moto to doopa boli po godzinie czy dwóch jazdy więc się trza zatrzymać...

Bronek

Pionier e-mobilności
Żony bywają różne, może dlatego mój kolega twierdzi, że nie ma to jak cudza żona?
Moja uwielbia elektryki i samochody. Może dlatego, że sama prowadzi? No i nie ma zbyt rozbudowanegom instynktu samozachowawczego, gdyż czy to motocykl czy traktor, kamper, czy Tesla, wsiada i jedzie. Ja tak nie potrafię, mam zawsze lekką tremę .. No cóż blondynka myszowata.

Jw motocykl i kamper zmieniają optykę...

Kuba K.

Posiadacz elektryka
to nie opłaca się nawet nowe auto a co dopiero mieć elektryka.
W punkt, generalnie pewnie nowe ICE zupelnie się nie opłaca za 15K można kupić pełnoletniego króla szos wpakować w niego LPG i remontować za grosze częściami ze szrotu.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Moto zmienia optykę jak się paliwo skończy :) To jest mega fanaberia, mój KTM palił 6-7l podczas spokojnej jazdy, w terenie 11-13 w zależności jakie błoto było

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeszcze bardziej optyka sie zmieni gdy 400kg motocyklem typu cruiser zapuścisz się w leśne dukty i pas napędowy Ci trzaśnie, deszczyk popada i GSM ma zasieg lat poczatkowych tej technologii komunikacji.
Wtedy optyka bywa mordercza lub samobójcza.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Jeszcze bardziej optyka sie zmieni gdy 400kg motocyklem typu cruiser zapuścisz się w leśne dukty i pas napędowy Ci trzaśnie, deszczyk popada i GSM ma zasieg lat poczatkowych tej technologii komunikacji.
Wtedy optyka bywa mordercza lub samobójcza.
dobre, ja miałem tylko kolegę, który na hondzie shadow pojechał za mną na KTM 640 adventure. W pewnym momencie trzeba było honde przenosić:)

cooler

Pionier e-mobilności
wyobraziłem sobie moment gdy spalinowce kończy się paliwo zostaje 200km i twoja żona wybiega z auta bo przecież nie będzie takim jeździć
I wtedy wjeżdżam Ja, w Tesli całej na biało! I przejmuję żonę kolegi @galux20, a ponieważ z %Soc nie wiadomo jaki zasięg wtula się w ekoskórę mrucząc rozkosznie: jaki on jest wielki! - patrząc na szklany dach...
Koniec.

Last edited: