Z jakiego powodu wygodniejsza?Wygodniejsza na codzień w koło komina, a tak w większości elektryk będzie eksploatowany,
Bo piszę, że wolę elektryka od hybrydy, dopóki się to opłaca, czy o co chodzi?No właśnie nikt. Wszyscy siedzą w okopach. Ty tez jesteś zafiksowany.
Dla jednej osoby w koło komina masz za mało miejsca i mało bagażnika ???Obszerniejsze wnętrze, większy bagażnik
Bo świat chce suvów.Napiszesz dlaczego Y to taki game changer? Jeżdżę 3, testowałem Y, mam też olbrzymiego wygodnego minivana większego i znacznie wygodniejszego niż wszystkie mi znane SUV i kompletnie nie rozumiem tego parcia na model Y.
Mi już pasowało po 40-tce.Chyba że jesteście wszyscy już po 60-ce to rozumiem, wszystkim dziadkom pasuje wyższe wsiadanie.
To ja chyba z czasem młodnieję: owszem, jak jadę z rodziną (6-osobową) to doceniam że wszyscy się wpakują do minivana (8-osobowego) i jeszcze jest potężny bagażnik 1200l dostepny plus 2 wolne miejsca dla dziadków, ale mając porównanie do plaszczaka to jednak siedząc wysoko wcale nie uważam że mam lepsza orientację i wyczucie na drodze. Dodaj do tego gorsze prowadzenie, reakcje w krytycznych sytuacjach (omijanie czegoś na drodze, test łosia) i wtedy okazuje się że jadąc plaszczakiem lepiej się odnajduje na drodze i potrafię lepiej wykorzystać przewagi auta jak zwrotność, przyspieszenie i hamulce. W mieście model 3 to game changer przy SUV-ach.Bo świat chce suvów.
Firmy likwidują produkcję płaszczaków, bo już mało kto chce je kupować.
A już sedanów to w szczególności.
I dokładnie mnie też wyższe auto, do tego filftback, pasuje o wiele bardziej niż płaski sedan, który uważam za chyba najgorszą wersję nadwoziową w historii motoryzacji.
Nie muszę się męczyć przy wsiadaniu i wysiadaniu, lepiej widzę, wysoka pozycja za kierownicą oznacza lepsze wykorzystanie przestrzeni płyty podłogowej (choć akurat w gigancie segmentu D ma to mniejsze znaczenie - to jeden z minusów Tesli, że nie ma czegoś poręczniejszego).
Z kolei podnoszona w całości klapa oznacza większą uniwersalność samochodu, większe możliwości przewozowe, czy choćby sensowny tryb kampingowy.
Mi już pasowało po 40-tce.
A przy problemach z kręgosłupem, pewnie jeszcze wcześniej ludzie na to patrzą.
P.S.
Ty myślałeś że klienci na Tesle to głównie nastolatkowie? ;-)
:>Pewnie dlatego że jestem "car gay" i uwielbiam jazdę zdecydowanie wolę jazdę modelem 3.
Dla jednej osoby w koło komina masz za mało miejsca i mało bagażnika ???
Styropian sprzedajesz ?
Pewnie dlatego że jestem "car gay" i uwielbiam jazdę zdecydowanie wolę jazdę modelem 3.