Chce V8 w Wanklu!Nie wiem czy o Wanklu można mówić że ma cylindryMoże mieć od 1 do 4 wirników. Większa ilość wirników powoduje lepszą reakcję na gaz.
Chce V8 w Wanklu!Nie wiem czy o Wanklu można mówić że ma cylindryMoże mieć od 1 do 4 wirników. Większa ilość wirników powoduje lepszą reakcję na gaz.
Wydaje mi się ze można - z definicji cylinder to element w którym porusza się tłokNie wiem czy o Wanklu można mówić że ma cylindryMoże mieć od 1 do 4 wirników. Większa ilość wirników powoduje lepszą reakcję na gaz.
To co potocznie nazywa się silnikiem Wankla to silnik z tłokiem obrotowym. Tłok z zasady porusza się w cylindrze więc jest to jak najbardziej prawidłowe sformułowanie.Nie wiem czy o Wanklu można mówić że ma cylindryMoże mieć od 1 do 4 wirników. Większa ilość wirników powoduje lepszą reakcję na gaz.
Mój wujek miał taki marzenie, był to świetny przykład że stare chińskie przekleństwo spełnienia marzeń jest skuteczne. Spalało to od 14l przy spokojnej jeździe do 20l/100km, szybko padły jakieś uszczelnienia i potem już tylko marzył żeby tego się pozbyć.Dobrze wiedzieć, nawet na forum EV można się nauczyć czegoś o ICE- RX8 to kiedyś było marzenie.
bardzo konkretne podsumowanie, dzięki. by the way wątek się nie kończyMój wujek miał taki marzenie, był to świetny przykład że stare chińskie przekleństwo spełnienia marzeń jest skuteczne. Spalało to od 14l przy spokojnej jeździe do 20l/100km, szybko padły jakieś uszczelnienia i potem już tylko marzył żeby tego się pozbyć.
Każdy z nas na pewno miał jakieś marzenie które po spełnieniu okazało się niewypałem. Moja Tesla jest takim przykładem. Fajnie jezdzi, ale awaryjności I niedoróbki przy montażu skutecznie psują frajdę.
Dodatkowo wszelkie obiecywane przez producentow EV zasiegi są niemożliwe do osiągnięcia nawet w idealnych warunkach lub są ale przy tak wolnej jeździe że jest to katorga a nie jazda. Przy jakichkolwiek trudniejszych warunkach (deszcz, mróz, boczny lub czolowy wiatr) szybko się robi z tego 1/2 lub 1/3 przy w miarę dynamicznej jeździe.
Jest już na tym forum parę osób których marzenie o EV twardo zderzyło się z rzeczywistością i jednak odkryli że ICE było by lepszym wyborem. Tym bardziej jeżeli cenisz swój czas.
To takie moje podsumowanie tego wątku.
wszystko co napisałeś to święta racjaŻeby nie powiało zbytnim pesymizmem, nam się opłaca, mimo że posiadamy bardzo krytykowane auto. Robi swoje i dalej czerpiemy satysfakcję z jazdy mimo pewnym niedogodności związanych z tym autem. No ale nigdy nie myślałem o tesli poważnie, pomimo że uważam że jako platforma jest świetnym rozwiązaniem
Nieprawda.wszelkie obiecywane przez producentow EV zasiegi są niemożliwe do osiągnięcia nawet w idealnych warunkach
A obiecali, że to zasięgi przy 150 km/h?lub są ale przy tak wolnej jeździe