nabrU

Moderator
Ja złota nie mam, mieszkań też nie, bitcoinów nigdy nie kupowałem, PV nie mam (bo 3 paneli zainstalowanych przez developera szkoda PV nazywać) :unsure: Obydwoje z żoną pracujemy na etatach (firm w życiu nie mieliśmy) i jakoś z dwoma EV w wynajmie na razie wychodzimy lepiej niż z ICE.
To chyba tyle ode mnie, bo zasadniczo wszystko już tu było napisane przez te ponad 40 stron 'paradoxalnego' wątku...

viallos

Pionier e-mobilności
Widać że koleś nie potrafi liczyć, nie ma PV ... trzyma jakieś ICE żeby raz na rok zjechać z zakopianki i do tego raz w życiu pojechać w Góry Przeklęte.
A przykład złota tylko to pokazuje ... bo jakbyś nie wiedział to np uncja złota 10 lat temu kosztowała 1700USD .. dokładnie tyle ile jakiś miesiąc temu. W 2016 kosztowała średnio 1300
- 1400 USD .. jakby te kilkanaście tysięcy PLN wtedy wydał na to złoto to faktycznie gówno by z tego teraz miał. Nawet patrząc na minimum i maksimum 10 letnie to raptem wahanie pomiędzy 1000 a 2000 USD ... przez 10 lat to średnio rozgarnięty człowiek zrobi kasę x4.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Ja złota nie mam, mieszkań też nie, bitcoinów nigdy nie kupowałem, PV nie mam (bo 3 paneli zainstalowanych przez developera szkoda PV nazywać) :unsure: Obydwoje z żoną pracujemy na etatach (firm w życiu nie mieliśmy) i jakoś z dwoma EV w wynajmie na razie wychodzimy lepiej niż z ICE.
To chyba tyle ode mnie, bo zasadniczo wszystko już tu było napisane przez te ponad 40 stron 'paradoxalnego' wątku...
dziękuję za głos rozsądku
wątek "paradoksalny" paradoksalnie dzięki zakonowi serca superczardżerowego, ja tylko tutaj nie mogę się zgodzić z pełną indoktrynacją i hipokryzją,

viallos

Pionier e-mobilności
@paradox Hipokrytą największym jesteś Ty.. bredzisz o różnych rzeczach a nie pokazałeś ani jednego wyliczenia z którego wynikałoby że ICE bardziej się opłaca.

Rozumiem że złoto też wtedy kupiłeś i nie możesz przeboleć że ni ...uja nie zarobiłeś. Przespałeś moment żeby założyć PV i teraz wylewasz swoje żale. Nieudacznik i tyle.

S

Gość
Widać że koleś nie potrafi liczyć, nie ma PV ... trzyma jakieś ICE żeby raz na rok zjechać z zakopianki i do tego raz w życiu pojechać w Góry Przeklęte.
A przykład złota tylko to pokazuje ... bo jakbyś nie wiedział to np uncja złota 10 lat temu kosztowała 1700USD .. dokładnie tyle ile jakiś miesiąc temu. W 2016 kosztowała średnio 1300
- 1400 USD .. jakby te kilkanaście tysięcy PLN wtedy wydał na to złoto to faktycznie gówno by z tego teraz miał. Nawet patrząc na minimum i maksimum 10 letnie to raptem wahanie pomiędzy 1000 a 2000 USD ... przez 10 lat to średnio rozgarnięty człowiek zrobi kasę x4.
ja już się przyzwyczaiłem do twojego "szorstkiego" tonu. wiem, ze wewnątrz masz "gołębie serce" różnie można liczyć ale nie można ślepo liczyć

S

Gość
@paradox Hipokrytą największym jesteś Ty.. bredzisz o różnych rzeczach a nie pokazałeś ani jednego wyliczenia z którego wynikałoby że ICE bardziej soe opłaca.
ależ właśnie pokazałem na swoim przykładzie, że na razie układ BEV + ICE dla mnie jest najbardziej korzystny a żołnierze zakonu serca superczardżerowego usiłują mnie nawrócić na jedyną słuszną drogę i stąd ten cały ambaras. panowie opanujcie się w imię Elona jedynego :)