S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
No patrz Pan, 30 sekund szukania i poniżej: ładowarka na kwaterze 2-3km od doliny Grebaje:
ale super. wiem, że jesteś z pokolenia co to wierzy ślepo nawigacji. ponawiguj w tamte strony w realu. laweta.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie koniecznie. Nie mam taryfy godzinowej, a jedynie 5h nocą 4x taniej i mi koszt wychodzi 2 pensy na milę. Pisałem już tutaj chyba w tym wątku, że benzynę musiałbym mieć za 90 groszy aby mi to się zrównało. Nie wspominam nawet, że w pracy mam ładowanie za darmo i ponad 400kWh free z Bonnet do wykorzystania na trasach. Który ICE mi to zapewni taniej?
No właśnie w zachodniej Europie już to widać od kilku lat, w Polsce jeszcze nie, nawet w tym roku zapowiada się jeszcze odwrotny trend i taryfa nocna nie będzie jakoś dużo tańsza niż całodobowa. Dlatego u nas pełno artykułów ze BEV to nawet droższy niż ICE. W Polsce żeby się poprawiło potrzeba więcej OZE i taryfy godzinowe które wejdą w lipcu 2024

S

Gość
Mnie się marzy małe BEV z AWD, niestety mieszkam pod krakowem i ostanio jak żona złapała gumę w aucie z AWD, pojechałem Corsą do wulkanizacji jedna była w okolicach Kulerzowa, na świeżym śniegu opel się wdrapał w górę ale zjazd do samej wulknizacji już odpuściłem bo było stromo w dół po 2m drodze. Po powrocie do domu też niestety musiałem skorzystać ze starych dywaników bo mam taki kijowy wjazd, stromo i po łuku.
tak to by było super. coś jak Yaris Cross AWD

S

Gość
No właśnie w zachodniej Europie już to widać od kilku lat, w Polsce jeszcze nie, nawet w tym roku zapowiada się jeszcze odwrotny trend i taryfa nocna nie będzie jakoś dużo tańsza niż całodobowa. Dlatego u nas pełno artykułów ze BEV to nawet droższy niż ICE. W Polsce żeby się poprawiło potrzeba więcej OZE i taryfy godzinowe które wejdą w lipcu 2024
EROEI dla OZE 3 dla atomu 100. OZE to mrzonka i wincyj piniędzy od naiwniaków