paradox MG4 XPOWER - czy wyznawcy Elona wyskoczą ze swoich Tesli?

Olecki

Pionier e-mobilności
ze wstępnych informacji z elektrowozu wersja XPower ma kosztować 170k, przecieram oczy ze zdumienia bo nie spodziewałem się takiej atrakcyjnej ceny. ID.3 chyba zaczyna się w cenniku od 190k. czy jest jakieś info o pompie ciepła? i ciekawe ile będzie kosztowała wersja z baterią 77 kWh?
Według cennika z salonu bazowy XPower kosztuje 165900, tyle samo co Long Range.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Według cennika z salonu bazowy XPower kosztuje 165900, tyle samo co Long Range.
to może wywołać trudny wybór bo z jednej strony 4x4 a z drugiej większy zasięg. jedno i drugie poprawia poczucie bezpieczeństwa psychicznego kierowcy.

elektryk

Pionier e-mobilności
jedyne czego możemy żałować to zabicie prawdziwej europejskiej motoryzacji
Ale czego tu żałować?

Niemcy mieli wiele dekad na odcinanie kuponów i mogli inwestować zarobione pieniądze w innowacje, ale zamiast tego pielęgnowali swoje "działa nie ruszaj".

Teraz będziemy mieli przyspieszony kurs z innowacji, bo strumień kasy z branży moto oraz całych łańcuchów dostawców zacznie lecieć coraz słabiej i zacznie się walka o przetrwanie.

Takie oczyszczenie z pychy i próżności to najlepsze co może spotkać Europę, żeby wróciła na swoje dawne tory wspierające innowację, rozwój i przedsiębiorczość.

S

Gość
Ale czego tu żałować?

Niemcy mieli wiele dekad na odcinanie kuponów i mogli inwestować zarobione pieniądze w innowacje, ale zamiast tego pielęgnowali swoje "działa nie ruszaj".

Teraz będziemy mieli przyspieszony kurs z innowacji, bo strumień kasy z branży moto oraz całych łańcuchów dostawców zacznie lecieć coraz słabiej i zacznie się walka o przetrwanie.

Takie oczyszczenie z pychy i próżności to najlepsze co może spotkać Europę, żeby wróciła na swoje dawne tory wspierające innowację, rozwój i przedsiębiorczość.
zgadzam się z tym co napisałeś. na pewno czekają nas duże zmiany tylko ciekawe czy to nie skończy się jednak dyktatem chińskim. na razie możemy się cieszyć z obniżania cen ale to pewnie jest tylko haczyk. kiedyś xiaomi było tanie jak barszcz a teraz to strach kupić ich flagowca

S

Gość
właśnie zdałem sobie sprawę, że tytuł wątku może być proroczy w kontekście cen i MG4. najtańszy EX30 zaczyna się tam gdzie MG4 się kończy w cenniku. jeszcze niech chińczycy zaoferują promocyjne finansowanie i rynek pozamiatany

inter

Pionier e-mobilności
właśnie zdałem sobie sprawę, że tytuł wątku może być proroczy w kontekście cen i MG4. najtańszy EX30 zaczyna się tam gdzie MG4 się kończy w cenniku. jeszcze niech chińczycy zaoferują promocyjne finansowanie i rynek pozamiatany
Fakt paradox, bo to i to Chińskie, z brandem europejskim.

S

Gość
Fakt paradox, bo to i to Chińskie, z brandem europejskim.
w świetle tych doniesień:
to musimy się chyba zacząć przyzwyczajać do takiej formuły EV..... a nie zapomniałem jeszcze jest Tesla ;)