kamilthusz
Posiadacz elektryka
Problem pojawia się w następujących okolicznościach. Klimatyzacja ustawiona na 20 stopni, wszystko auto nawiew low lub med, bez różnicy. Wymagana niska temperatura na dworze i dużą wilgotność. Samochód wyjeżdża z ciepłego 17-18 stopni garażu. W pewnym momencie, wraz ze schodząca temperatura na termometrze paruje przednia szyba. Tempo różne, raz potrafi ją zamglic całą w 15 sekund, co jest niezbyt bezpieczne, czasami powoli paruje. Oczywiście funkcja odparowywania radzi sobie z problemem, lecz problem ten nie powinien w ogóle wystąpić. Z tego co zauważyłem automat poniżej jakies temperatury odłącza sprężarkę klimatyzacji, wtedy następuje zaparowanie. Nigdy nie widziałem również, żeby automat sam z siebie wiał na szybę, co również nie pomaga. Znalazłem sporo postów na ten temat u Jankesów, tematy od 2019, rozwiązania tematu brak, jeździć na manual. Czy da się jakoś wymusić żeby automat nie rozłączał nadgorliwie sprężarki, lub chociaż wiał na szybę? W ustawieniach nic takiego nie znalazłem.