Peknieta przednia szyba. wymiana ?

Pabloss

Posiadacz elektryka
Nie chce mi się wierzyć że pękła od nagrzewania. Jeżeli miało by tak być to po co to ogrzewanie. Musiały być w szybie naprężenia (od czego to nie wiem jest sporo opcji), ale aby od samego nagrzewania - no nie.

ELuk

Pionier e-mobilności
Nie bój nic, ja podgrzewam od 2,5 roku i jest Ok. I często przy ujemnych temperaturach na zewnątrz.
Najprawdopodobniej jakiś odprysk musiał być, warto sprawdzić końce tego pęknięcia w razie reklamowania jako wady produkcyjnej. Jeżeli pęknięcie idzie od krawędzi i brak tam uszkodzeń to można próbować reklamację. Jak od środka szyby to raczej pewne jest uszkodzenie mechaniczne.

danielm

Pionier e-mobilności
bez przesady. gdyby to możliwe było od różnicy temperatur to auto na podstawie temperatury na zewnątrz dobierałoby odpowiednio temperature nagrzewania. nie ma takiej możliwości. norwegowie grzeją szyby przy -30 i nic się nie dzieje. albo wada szyby albo było uderzone wcześniej

krzyss

Pionier e-mobilności
Oczywiscie ze mogla, takie przypadki sie zdarzaly i byly naprawiane na gwarancji.
Zglos, ale jak stwierdza ze jest uszkodzenie to bedziesz musial za wymiane zaplacic. Ja bym probowal. Auto mlode i mogla byc np. Zle wklejona itp,
Jedyny klopot moze byc ze jak zmienisz w berlinie a tesla nie uzna to nie wiem czy ubezpieczyciel zaakceptuje fakture z niemiec.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Prawdopodobnie były jakieś naprężenia powstałe w trakcie montażu elementów. Przy różnicy temperatur najsłabszy element pękł. Jesli nie ma śladów uderzenia powinni wymienić na gwarancji i będzie po problemie.

6a8

Posiadacz elektryka
zglosilem.
ale tam mam chyba 8 krokow i jest napisane ze po naprawie bede musial zaplacic ?
myslalem ze to z gwarancji bedzie zrobione...

to chyba nie ma sensu zebym jechal az do berlina....
Do napraw gwarancyjnych, też jest podawana wycena.