lookash_c
Pionier e-mobilności
Mają dużo serwisówA to nie miało być tak, że tradycyjni producenci aut maja super serwis i gwarancję?![]()
Mają dużo serwisówA to nie miało być tak, że tradycyjni producenci aut maja super serwis i gwarancję?![]()
Z tego co wiem (może się coś zmieniło) zamienników nie ma.Niestety i mnie to spotkało w Tesli Y czyli pęknięta czołowa szyba na odcinku prawie pól metra w poziomie. Uszkodzenie jest po stronie zewnętrznej od krawędzi szyby poszło w stronę środka okna. Usłyszałem tylko lekkie stukniecie jakby jakiś większy owad rozbił się. Delikatny płytki punkcik jest o średnicy 1 milimetra więc coś tam chyba trafiło, ale miałem w innych autach dużo większe odpryski i nic takiego się nie stało jak w Tesli. Mam wykupione ubezpieczenie autoszyba, ale ubezpieczyciel powiedział że będzie to wymienione na zamienniku tylko że auto ma dwa miesiące i zrobione nieco ponad 3000km więc zastanawiam się czy to nie wada fabryczna a ten mikro odprysk czy nie powstał przy pękaniu. Sam nie wiem czy godzić się na taką wymianę w warsztacie niezależnym i jak z gwarancją na kamerę która podobno wymaga kalibracji?
Napisz jak się zakończy wymiana zamiennik czy oryginałZgadza się z tą dostępnością- w pierwszym zakładzie wskazanym przez PZU w pobliżu mojego miejsca zamieszkania stwierdzili że nie mają możliwości ściągnięcia szyby.
Oczywiście dam znać jak to się dalej potoczy.Napisz jak się zakończy wymiana zamiennik czy oryginał
jestem pewny że temperatura nie miała tutaj nic do tego szyby w samochodach skonstruowane są tak by wytrzymać duże amplitudy temperaturwitam
wlaczylem wczoraj wieczorem podgrzanie auta z komorki
przypuszczam ze dosc duza amplituda temperatur wewn/zewn spowodowala niestety, ze na przedniej szybie pojawilo sie pekniecie.
nie wiem czy pekniecie (okolo 20cm dlugie) da sie skleic czy tylko pajaczki mozna kleic, ale w razie czego to myslicie ze gwarancja czy wymiana szyby z AC ?
Wszędzie nie można jechać tylko pod wskazane adresy, ale jest jakiś przełom, bo napisali (PZU)że czas czekania na nową szybę w Szybexie trwa dziesięć dni roboczych i ewentualnie mogą mi zrefundować do 10000zł jeśli nie chcę skorzystać z ich firmy tylko potrzebują między innymi zdjęć:Jedź tu
Byłem na klejeniu w y. Doskonała robota. Mają oem szybę dostępna.